Așa asfaltează ”specialiștii” lui Robu străzile din Timișoara anului 2017…

asfalt

Ieri la PMT a avut loc consultarea publică pe tema asfaltării străzilor pietruite, o consultare care, așa cum a remarcat foarte bine Gabriel Tușinean, trebuia făcută acum 527 de zile… înainte ca proiectul asfaltatorului Robu să fie blocat în instanță de Ordinul Arhitecților TimișoaraAsociația Peisagiștilor Timișoara și Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei… și clar înainte ca primăria să plătească un SF care acum se dovedește complet inutil.

Simulacrul numit dezbatere a fost orchestrat de primarele Robu, care minte cu nesimțire și vorbește arogant și superior cu cetățenii de parcă ar fi la ședința de partid printre cărăușii lui de poșetă. Consultarea a fost nimic altceva decât un circ ieftin în care măscăriciu’ de serviciu’ a ținut piept cu bâlbe, minciuni și povestioare infantile, în fața argumentelor logice și documentate aduse de arhitecții și specialiștii timișeni.

Robu s-a înglodat în penibil încă de la început când, după ce a mințit cu nerușinare spunând că SF-ul arată că asfaltul este soluția ideală pentru Timișoara și nu piatra cubică… reprezentantul firmei contractate de primărie l-a contrazis pe Robu și a declarat că ei au primit tema de proiectare exclusiv pentru soluția cu asfalt… nici vorbă de piatră cubică… Tipic mitomanului care este, Robu a încercat să dreagă busuiocu cu alte minciuni inventate ad-hoc… că de fapt au fost alți specialiști… care i-au zis lui… și care au analizat și concluzionat că… mai bine să asfaltăm.

Un alt moment penibil a fost cel în care Robu a început să se scuze că legea nu-i permite și că el nu poate controla firmele ce sparg și distrug orașul… că nu-i poate coordona să-și schimbe țevile toți odată, înainte de asfaltare, la care același Gabriel Tușinean i-a spus primarului că… BA DA, SE POATE: la Cluj se poate… la Oradea se poate… la Tg. Mureș se poate. Cantautorul estompat a încercat din nou să valseze afară din penibil și a bâlbâit ceva de genul: ”ok, poate că se poate… dar să nu vorbim de cazurile izolate unde se poate… haideți să vă spun EU de ce nu se poate… și a regurgitat peste audiență o poveste tâmpită cu o țeavă de gaz și o firmă care sparge și lasă-n urmă dezastru, pentru că primăria lui nu are ce să le facă, deși legea-i obligă să refacă terenul la starea inițială.

La așa insultă adusă audienței, cu povești tâmpite prin care microbianul ne-a confundat cu gașca lui de consiliere coafeze și purtători minori de poșetă, i-am replicat Robului că e ridicol și incompetent, că nu face decât să arunce cu scuze puerile la absolut orice sugestie inteligentă și că nu are habar să coordoneze absolut nimic. Bineînțeles că Robu s-a inflamat și a sărit cu un atac la persoană pe care i l-am retezat scurt și i-am cerut sa răspundă la întrebările adresate.

Incapabil să dea un răspuns rational, Robu a dat-o cotită din nou și a scos placa cu ”eu sunt campion la finalizări… 32 de proiecte implementate… rată de succes 99,99%…” retorică pe care i-am retezat-o din nou cu întrebarea: dar cele 7 vaporette ce zac în depoul RATT… și cele 2 minibuze electrice ilegale… și relicvele reșapate Armonia ce se strică zilnic în oraș… și semafoarele imbecile ce sufocă orașul…  astea fac și ele parte din cele 32 de finalizări de succes…?”… la care micRobu a mai rumegat ceva venin în sinea lui și a afișat zâmbetul tâmp ce-l caracterizează în momentele de impas.

Circul s-a încheiat, așa cum ne așteptam, fără o listă clară în care primăria este obligată prin lege să consemneze problemele ridicate și la care e obligată să răspundă argumentat și în scris… sau să modifice proiectul în mod corespunzător ca să le includă. În schimb am auzit promisiunea deșartă a măscăriciului cum că va face el o analiză a străzilor ce ”merită” să rămână pietruite… pe criterii stabilite de luminăția lui… și pe care le va semna cu marker-ul, probabil… așa cum se lăuda că a semnat piatra cubica din Unirii pentru meșterii ”plecați la fân” în satele vecine și care au pus piatra la Timișoara în timpul liber, mult mai prost și mult mai scump decât meșterii pietrari ITALIENI ce au lucrat la Oradea… (vezi diferența mai jos).

Timisoara-Oradea

Sursa Foto: Timișoara Capitala Europeana a Culturii

Dar de ce vrea Robu asfalt cât mai mult în Timișoara? Pentru că lucrările de asfaltare sunt o sursa infinita de ȘPAGĂ pentru Robu… mai ales că are coleg de partid un prieten cu care s-a plimbat prin Dubai și care are stație de asfalt…

Că altfel, lucrările de asfaltare pe care le execută ”specialiștii” micRobului sunt un dezastru… după cum ne arată Alin Ciobanu de la Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în filmările facute prin oraș.

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.