Consiliera locală ALDE, Laura Chindriș, l-a acuzat de fals pe Robert Kristof, city managerul Timișoarei, pe motiv că acesta ar fi solicitat mărire de salariu în baza unui raport în care a modificat textul legii. 

Câteva site-uri de știri locale s-au grăbit să publice comunicatul ALDE fără să facă o simplă verificare pe textul legii menționat de către consiliera locală Laura Chindriș.

Comunicatul de presă transmis de către ALDE este un fake news, deoarece este evident că Laura Chindriș nu a avut cunoștință de ultima lege apărută în martie 2018 – în vigoare de la 31 martie 2018 -, care modifică textul legii salarizării, respectiv, în cazul de față legea menționează în mod expres că administratorul public poate beneficia de același salariu stabilit pentru viceprimar, inclusiv de mărirea de 25% pentru UAT-uri care au proiecte pe fonduri europene.

„Salariul de bază individual al administratorului public se stabilește de către primar, președintele consiliului județean sau primarul general al municipiului București, în condițiile legii, în funcție de tipul unității administrativ-teritoriale și de atribuțiile stabilite în fișa postului, între limite, astfel: limita minimă este nivelul salariului de bază al secretarului unității administrativ-teritoriale, iar limita maximă este indemnizația viceprimarului, a vicepreședintelui consiliului județean sau a viceprimarului municipiului București, după caz, care cuprinde și majorarea prevăzută la art. 16 alin. (2)”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.