Medicii de la Spitalul Județean din Timișoara au realizat o nouă premieră pentru vestul ţării. Un pacient care suferea de un anevrism cerebral a fost tratat prin embolizare de o echipă de medici de la Timişoara, sprijiniţi de doctori din străinătate.

Anevrismul de care suferea era un tip rar întâlnit, inoperabil în mod clasic. Singura lui șansă era un astfel de tratament endovascular, care a fost efectuat în secția de radiologie a Spitalului Județean din Timișoara, cu un angiograf.

Astfel, pentru pacientul în vârstă de 46 de ani, intervenţia terapeutică de embolizare era singura soluție posibilă, spun reprezentanții SCJUT.

„Pentru acest caz s-a format o echipă de şase specialişti, patru de la Spitalul Judeţean din Timişoara, un medic de la o clinică Universitară din Paris şi un medic de la un spital din Strasbourg. Intervenţia a durat peste trei ore şi jumătate. Pacientul va fi externat, cel mai probabil, după Paşte”, spune șeful secţiei de neurochirurgie, Horia Pleş.

În prezent, în țară sunt doar trei centre dotate din punct de vedere tehnologic si ca resurse umane să efectueze astfel de intervenţii: Târgu Mureș, București și Timișoara.

Costurile unei astfel de intervenții, în țară, sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro, în timp ce în străinătate ajung până la 20.000 de euro. Acestea nu sunt decontate de casa de Asigurări de Sănătate, decât dacă se încadrează într-unul din programele naționale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.