Foto: Facebook Radio Erevan TM

La Timișoara s-au întâlnit hoţu’ bugetar-liberal de Bocsig cu prostu’ local plătitor de taxe și impozite… și hoțul, împreună cu complicii de la partid, au pus-o de o gaură neagră ”culturală” la buget. Astfel, doar până în luna Septembrie a acestui an Nicolae Robu a furat nu mai puțin de 12 milioane de lei prin Casa de Cultură a primăriei pentru campania electorală a PNL și a lui personală.

Și pentru că în Codul Fiscal nu există categorie de cheltuieli pentru ”bani sifonați către partid”, supușii Robului au trecut cele 12 milioane de lei jefuite din bugetul local la rubrica ”ALTE CHELTUIELI”.

Pentru cei ce nu sunt familiarizați cu managementul unei afaceri sau instituții, vă spunem că rubrica ”alte cheltuieli” este rezervată mărunțișului ce nu merită contabilizat separat… precum vopseaua de păr și fondul de ten abuzate de Robu… Această rubrică nu ajunge nici la 1% din bugetul unei instituții. La Casa de Cultură a primăriei Timișoara însă, rubrica ALTE CHELTUIELI reprezintă peste 92% din buget deci, cu siguranță ceva-i putred în Timișoara.

Postacii dresați de PNL o să sară acum să-l apere pe Robu cu texte de genul ”s-a sacrificat, a făcut-o pentru Timișoara că nu se putea face CCEU2021 fără bani…” așa că, în cele ce urmează vă arăt că de fapt, în anul în care Timișoara a fost desemnată ”Capitală Culturală Europeană”… primarul Nicolae Robu NU a alocat nici măcar 100.000 euro pentru ”Asociația Timișoara CCEU” a virat fix 420,000 lei celor care au pregătit și câștigat competiția și a furat de 130 ori mai mult împreună cu angajații Casei de Cultură a primăriei pentru campania LUI electorala.

Mai mult de atât, în anii 2014 și 2015, când Asociația Timișoara CCEU pregătea dosarul de candidatură (în mare parte cu voluntari și cu multe piedici de la Nicolae Robu și complicii lui de partid după cum v-am arătat în articolul de aici), primăria Timișoara a alocat Asociației sume derizorii de doar 12,000 lei/an (echivalentul a 2,696 EURO/an) pentru acest proiect de maximă importanță pentru Timișoara (vezi documentul de mai jos).

buget-capitala-culturalaaa

Pe scurt, situația este următoarea:

1. În cei 4 ani de mandat, Robu a alocat Asociației Timișoara CCEU doar 100.000 euro pentru proiectul cu care acum se mândrește. Asta înseamnă jumate din bugetul LUNAR de salarii al Casei de Cultură a primăriei.

2. Numai în anul 2016 – an electoral… Nicolae Robu a cheltuit prin Casa de Cultură a primăriei peste 13.000.000 de lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe.

3. Din aceste sume colosale alocate culturii proletare, 92% sau ~12.000.000 de lei au fost deturnați de Robu pentru campania lui electorală și a PNL-ului și au fost „ascunși” la rubrica ”ALTE CHELTUIELI” (vezi document mai jos).

pmt-alte-cheltuieli

 • NOTA: Din raportarea de pe site-ul Ministerului lipsesc lunile Ianuarie și Februarie 2016, deci furtul este mult mai mare. De asemenea, suma furată de Robu și complicii lui crește lunar pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare… de la nici 3 milioane lei în Martie la peste 12 milioane lei în Septembrie. 

4. Am dat o fugă la Cluj-Napoca și l-am întrebat pe Emil Boc ce buget alocă primăria lui liberală către Casa de Cultură și am aflat cu stupoare că:

– Casa de Cultură Cluj-Napoca a avut în Septembrie un buget TOTAL de 560.000 lei … mult mai mic chiar și decât SALARIILE celor de la Timișoara – care în Septembrie au jefuit aproape 13.000.000 lei cu ”alte cheltuieli”… adică de 23 de ori bugetul Clujului.

– De asemenea am aflat că, la Casa de Cultură Cluj-Napoca NU există nimic ascuns la rubrica… ”ALTE CHELTUIELI” (vezi document mai jos).

casa-cultura-cluj

 • NOTĂ: Bugetul TOTAL pentru cultură la Cluj este JUMĂTATE cât salariile ”culturiștilor” de la primăria lui Nicolae Robu…

Pentru cei ce vor sa se delecteze cu mai multe cifre, găsiți totul pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, click aici…

Nu știu alții cum sunt, însă eu nu obișnuiesc să tac ca fraieru și nu-l las pe Robu să fure în continuare și să mă mintă că o face pentru binele meu așa că, Miercuri 19.10.2016 o să trimit o…

Sesizare către DGA, DNA,  Curtea de Conturi și Corpul de Control al Primului Ministru, cu rugămintea de a verifica cheltuielile făcute de Nicolae Robu prin Casa de Cultură a primăriei Timișoara în anul electoral 2016, cheltuieli prin care bănuiesc că Nicolae Robu a plătit și încă plătește în avans servicii și materiale electorale către firme, asociații și persoane implicate în campania lui electorală  la alegerile locale și acum în campania electorală a PNL pentru alegerile parlamentare.  

 

41 COMENTARII

  • În ultima vreme, văd că lumea e preocupată mai mult de cei ce fac mai mult bine, decât cei ce de dupa ’89 care au făcut numai rău acestei țări.O Timișoară mai frumoasă decât cea a lui Robu, nu am mai văzut și nici nu ma interesează cat fură. Au furat ăilalți, fără să dea ceva. Trebuie să accepți asta

  • Boris Pasternak daca ai scoate capul afara, nu mai departe de Szeged, ai vedea cum trebuie sa arate un oras curat si populat de oameni civilizati care NU fura tot ce le cade pe mana. Dar cand orizontul tau se limiteaza la curu primarului pe care-l lingi cu sarguinta, e normal ca in momentele rare cand te ridici sa mai iei o gura de aer, Timisoara sa ti se pare un paradis. Dar asta este… te-ai nascut sluga, mori sluga… nu incerc eu sa te schimb.

  • Bine Nick Birsan . Țigănimea Timișoarei, alţii au ajutat-o…. dacă nu ai memorie scurtă. Și ” fâșia gaza ” iară nu vreau să-mi aduc aminte cine a făcut-o…. Dar ok. Szeged? Fără multe drepturi pt țigani, oriunde e bine

  • Boris Pasternak ma scuzati ca nu sunt asa inteligent precum voi dar… cum ati reusit sa ajungeti de la Robu si un caz simplu de furt din buget … tocmai inapoi in timp la Ciuhandu si tiganii de pe centru…? Care-i sclipirea de logica si inteligenta care a generat conexiunile astea complexe pe o tema atat de simpla ca ROBU FURA PRIN CASA DE CULTURA…?!?

  • Site-ul asta e pentru oameni inteligenti care inteleg ceea ce citesc, nu pentru analfabetii functionali. Mai rasfoiesta Can-Can un an sau doi, pana te obisnuiesti cu propozitiile compuse si abtine-te de la scris ca te dai de gol.

  • Adevarat… ce nu-i normal este sa fii atat de ilogic si supus incat sa negi realitatea documentelor ca sa slujesti in continuare un stapan, cu lozinci invatate la scoala de dresaj PNL-ista…

  • Sa-mi insulti inteligenta negand realitatea cu comentariul de mai sus este la fel de ofensator, ba chiar mult mai mult, pentru ca de asemenea imi denigrezi munca si efortul de a scoate realitatea la lumina…! Deci, procedam la scuze in ordinea ofenselor aduse, sau o lasam sa se descompuna mioritic…?

  • Îți insult inteligența…?! Hahahaha… Dacă ești atât de inteligent fă ceva util pt societate, nu sta la butoane și posta tot felul pe Facebook… Sau doar până aici se rezumă IQ-ul tău.. Toți aveți păreri și opinii despre fiecare, dar de făcut ceva împotriva sau pentru… Pauză. Bla Bla Bla pe rețelele de socializare…
   De ce nu mergi la DNA să prezinți documentele incriminatorii împotriva domnului Robu Nicolae? Nu crezi ca ar fi mai ok..? Sau nu ai destul sânge pe instalație?

  • Eu nu vreau să contest neapărat cea ce vrei tu sa spui cu privire la domnul Robu, dar nu sunt de acord cu faptul ca postezi pe Facebook în loc sa iei atitudine în altă parte… DNA de exemplu… Nu sunt pro și nici contra domnului primar Nicolae Robu… A greșit să plătească, dar fa dovada… E adevărat că avem o clasă politică bolnavă și coruptă… Eu nu sunt adept al nici unui partid politic, nu agreez nici un politician din actuala clasă politică și nici din cea precedentă… De aceea zic, vrei sa faci ceva fă, nu cu postări pe rețelele de socializare să arăți cât de inteligent ești și cat de informat.
   Informațiile astea dacă sunt concrete și le poți dovedi, cred că ar fi mai de folos sa le „postezi” DNA-ului…

  • Scuza-ma te rog ca mi-am pierdut timpul cu tine in discutii inutile… te-am confundat cu o persoana inteligenta, dar se pare ca nu esti decat o sluga umila fara prea mult creier. Daca nu oboseai dupa ce ai citit titlul, aflai de ce nu m-am dus inca la DNA… dar se rezolva, stai linistit.

  • Ce vorbesti… sunt cifre declarate de Primaria microbului pe site-ul Ministerului de Finante… Dar nu va chinuiti sa intelegeti, ca-i prea mare efortul… Mai bine repetati sloganul cu pesedeul, cum v-a invatat stapanu Robu… A… si nu uitati sa o votati pe banateanca Alinuta… sa nu cautati un buldog pe liste ca vi l-au luat hingherii…

 1. Ciuhandu, ce a făcut ???? Ce a lăsat in urma lui in afară de faptul ca toate vilele din centrul orașului, de lângă parcul rozelor, sunt populate cu romi ? Apropo daca il dati jos din conducerea primăriei, cui ai pregătiți teren , pe cine vreți sa pupați in fund pentru a va merge bine ?

  • Nedici Dragoslav , mie imi este indiferentt cine este primar . Nu ma cert cu nimeni pentru ei . Dar nu poti spune ca Robu se lauda cu ceva facut de Ciuhandu. Te rog sa dai un exemplu . Numai cu spitalul de oncologie si Luis Turcanu, cate probleme si procese a avut si nai are Robu , cu romii. Nu ai vazut ca țiganii au fost in stare sa dea afară bolnavii ? Si asta de ce ? Poate peintre bolnavi erau si neamurile lor

  • Violeta Siarto ma scuzati ca nu sunt asa inteligent precum voi dar… cum ati reusit sa ajungeti de la Robu si un caz simplu de furt din buget … tocmai inapoi in timp la Ciuhandu si tiganii de pe centru…? Care-i sclipirea de logica si inteligenta care a generat conexiunile astea complexe pe o tema atat de simpla ca ROBU FURA PRIN CASA DE CULTURA…?!?

 2. Nu sunt adeptul de a acuza pe cineva dar sunt mulțumit că există în media vigilență pentru banul public și opinii diferite de cheltuire a acestuia și cred că o anchetă se va face cu siguranță şi după caz o trimitere în instanță. Mă bucur că există astfel de articole aceasta fiind garanția democrației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.