O gașcă de cca. 100 de civili s-au îmbarcat în mare taină pe 2 din vapoarele Robului împodobite cu marinari în haine de sărbătoare, în ziua de Sâmbătă – 21.10.2017. Nefericiții, ce păreau a fi adunați cu arcanu’ în autocare de partid, au dat o tura rapidă pe Bega… au zâmbit la comandă în poze… și au dispărut.

La defilare nu a fost nici țipenie de PRESĂ… nu a fost tăiată nici o panglică… nu a grohăit nici un primar… ceea ce ne duce cu gândul la faptul că ”specialiștii” micRobului au înscenat o punere în funcțiune a serviciului de transport public pe Bega ca să raporteze la Bruxelles încheierea proiectului și îndeplinirea indicatorilor – adică au pus la cale o FRAUDĂ.

Întrebați dacă au dat în funcțiune vaporettele… sau care a fost motivul de sărbătoare… și cine era grupul de fericiți ce au beneficiat de măreața realizare… ChișCuliță – șefu’ bordurilor, al transportului public, semnelor de circulație și semafoarelor din Timișoara a dat următorul răspuns:

”Pe rol se află un dosar penal astfel datele solicitate nu pot fi furnizate.” ww2017-002730

Dat fiind că răspunsul directorului Chișculiță sfidează prostia, revenim cu întrebările de interes public în baza legii 544, pe care le adresăm acum Primăriei Timișoara în mod public:

Către Direcția Comunicare a Primăriei Timișoara,

Subsemnatul Bîrsan Nicolae revin la adresa atașată, înregistrată la PMT cu nr. WW2017-002730 și vă informez că răspunsul primit de la directorul Culiță Chiș NU este satisfăcător și vă rog să clarificați următoarele:

1. ce articol de lege vă interzice să dezvăluiți date cu caracter public legate de un dosar de urmărire penală.

2. în ce fel constituie infracțiune și de ce face obiectul unui dosar penal faptul că un grup de persoane a plecat la plimbare cu 2 din vaporettele achiziționate de PMT din bani publici, într-un proiect EU?

3. a fost lansat oficial serviciul de transport public pe Bega cu cele 7 vaporette, sau NU a fost?

4. care este semnificația evenimentului de sâmbătă 21 Octombrie și de ce erau marinarii îmbrăcați în straie de sărbătoare?

5. cine sunt membrii grupului privat ce a beneficiat de investiția publică a PMT și cum au obținut acces la vaporette?

6. vă rog să ne puneți la dispoziție fotografii de la evenimentul în care au fost implicate cele 2 vaporette la data mentionată.

Vă atragem atenția asupra următoarelor aspecte de ordin legal:

– vaporettele au fost achizitionate din fonduri publice, într-un proiect EU și în scop public.

– marinarii sunt plătiți (în mod ilegal) din subvenții de la PMT, adică tot din fonduri publice.

– punerea în folosință a serviciului public de transport cu vaporette pe Bega este o obligație a PMT, în timp ce folosirea acestora în scop privat constituie o ilegalitate.

– date fiind caracterul public al finanțării echipamentelor și costurilor de operare, NU este o opțiune pentru PMT să ascundă evenimentul în cauză și să refuze informațiile solicitate.

Așteptăm răspunsul dvs. URGENT la întrebările adresate.

Nicolae Bîrsan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.