Pentru cei ce au uitat istoria antică, Caligula a fost împăratul Roman ce și-a numit calul senator, în semn de dispreț față de Senat. Caligula a murit asasinat după acest gest ce l-a făcut celebru.

Doua mii (2000) de ani mai târziu, în plină civilizație a viitoarei capitală culturală europeană de secol XXI… Nicolae Robu – primarul Timișoarei, și-a numit iapa ”senator” în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public – fosta RATT – instituție falimentată de corupția instituționalizată de Robu în Primăria Timișoara.

Pentru cei ce nu cunosc istoria actuală a Timișoarei, Nicolae Robu este o reîncarnare a psihopatului Caligula, un accident genetic ce se crede împăratul absolut și incontestabil al Timișoarei. Robu se crede singurul ce știe care sunt prioritățile orașului și ale fiecărui locuitor în parte… el știe cine-i timișorean veritabil și cine-i ”suflet negru”… el vă spune dacă să respirați printre copaci sau de la nivelul asfaltului proaspăt turnat de el… tot el vă construiește piețe betonate și sterpe, pentru că el știe că voi asta vă doriți… Robu vă construiește șosele multe, fără piste sau trotuare, după bunul său plac… iar dacă primiți apă caldă de la COLTERM, și asta e tot din cauza lui. Iar dacă Robu vrea să fie turbogirație cu semafoare multe dar care să nu funcționeze – asta o decide tot el, și gata.

Înapoi la tramvaiele trase de cai – o iapă unsă șef la transporturi, în locul unui Decan al Facultății de Transporturi.

În nebunia lui, Nicolae Robu și-a numit cea mai ineptă slugă din dotare, membru plin în Consiliul de Administrație al STPT. Omul de paie Cătălin Iapă face parte, alături de city-managerul Robert Kristof și de matroana Sanda Greblă, din generația de studenti fără coloana sau personalitate ce au devenit slugi umile și supuse micRobului. Aceste marionete i-au cărat poșeta, i-au aranjat freza și au mobilizat hoardele de postacii în campaniile electorale finanțate ilegal de Robu cu bani de la buget, și au ajuns să fie cei mai bine plătiți funcționari publici din Primăria Timișoara.

Și tot în nebunia lui, Robu și-a uns Iapa consilier nu în locul infractorului Chiș Culiță – și el membru al CA al RATT care, alături de fosta conducere a jefuit – netulburat vreodată de procurori – regia de transport public a primăriei timp de mai bine de 20 de ani, pana când au băgat-o în faliment. Dar nu, Robu nu l-a schimbat pe Chisculita. El și-a uns iapa consilier în locul lui Marian Mocanu – Decanului Facultatii de Management si Transporturi din UPT – unul din puținii profesioniști rămași în CA-ul societăți adusă în pragul falimentului de însăși administrația condusă de infractorul Nicolae Robu.

Marian Mocanu este al 2-lea specialist în transporturi din conducerea STPT care este mazilit mișelește de Robu în doar 2 luni… după Directorul General interimar Sorin Supuran care a fost și el demis mișeleste în luna Iulie, în timp ce era plecat în concediu.

Corupție și prostie cu complicitatea PARCHETULUI și a DNA Timișoara

Bineînțeles că toată această mizerie nu putea exista fără complicitatea Parchetului Judecătoriei Timișoara, o instituție a rușinii condusă de Chivu Claudia Irina, un prim-procuror complice cu Nicolae Robu și care-i clasează acestuia dosarele pe bandă rulantă. La sesizarea noastra cu privire la jaful de la STPT demascat de Sorin Supuran acum o lună și rezumat într-un raport de 181 de pagini trimis Curții de Conturi, Chivu Claudia Irina ne-a raspuns printr-o adresa infatilă și tembel formulată, care zice că ea nu vede nimic ilegal ce ar putea justifica o anchetă la STPT din partea parchetului pe care-l conduce… si ne cere sa-i detaliem ilegalitățile reclamate. Prim-procuroarea Chivu Claudia Irina NU a avut însă curiozitatea sa ceara Curtii de Conturi raportul emis de Sorin Supuran cu privire la jaful pe care l-a găsit la RATT – raport menționat de noi în denunț… sau să-i cheme la audieri pe Chis Culita si pe directorii RATT ce jefuiesc în continuare societatea de transport public a Timișoarei – cu aprobarea lui Nicolae Robu.

La fel și DNA Timișoara – o altă instituție a rușinii – tergiversează dosarele infractorului Nicolae Robu și a clasat recent dosarul finanțării ilegale din fonduri de la buget de către Robu a campaniei sale electorale din 2016… motivând că nu văd nimic ilegal în cheltuirea nejustificată a 12.000.000 lei de la buget de catre Robu fix în anul realegerii lui ca primar… și raportarea la rubrica ”alte cheltuieli” a peste 92% din bugetul Casei de Cultură din cele peste 13.000.000 lei primite cadou de la bugetul orasului.

Nici procurorii DNA Timișoara nu au avut curiozitatea sa-l întrebe pe Directorul Casei de Cultura pe ce a cheltuit 12.000.000 lei în anul 2016… sau să-i întrebe pe Cătălin Iapă, Sanda Greblă, Robert Kristof și alți studenți implicați în campania electorală a lui Nicolae Robu din 2016 dacă au primit bani de la Casa de Cultură în anul 2016.

Toate cele de mai sus confirmă faptul că procurorii de la Parchetul Judecătoriei și de la DNA Timișoara sunt complici cu Robu și membrii grupului infracțional organizat condus de acesta din Primăria Timișoara… o infecție imensă cu sindromul imuno-deficitar ce omoară până și ultima șansă de redresare a acestui popor cangrenat de corupție până în ADN-ul anticorupției.

De remarcat este faptul ca timișorenii încă #rezistă la umilința, pârjolul și prostia servite zilnic cu fătărnicie și nemernicie de o minte bolnavă și un caracter infect ca Nicolae Robu, un accident genetic ținut în funcție de o încrengătură inimaginabilă de slugi și infractori ce nu au absolut nimic de-a face cu interesele orașului, cu civilizația de secol XXI, sau măcar cu decenta și bunul simț.

Dar Timișoara poate dormi liniștită pentru că, chiar dacă nepotul lui Caligula – Nero, a dat foc Romei… Timișoara este în siguranță cu Robu, care a defrișat și betonat cam tot ce putea să ardă în orașul de pe Bega.

Foto de Lucian Mugur Serdean

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici