A trecut deja mai bine de un an de când Vlad Baici a murit strivit de ”poarta ucigașă”, reabilitată de Primăria Timișoara printr-un contract fraudulos și atribuit direct – cu încălcarea flagrantă a absolut tuturor legilor posibile – unei firme de casă a primarului Robu.

În urma dezvăluirilor făcute de PRESSALERT aici… și aici… si aici… Primarul Timișoarei – Nicolae Robu a făcut vineri o serie de declarații halucinante… vezi aici… declarații ce frizează nebunia și dovedesc indubitabil complicitatea primarului Robu în afacerea ”poarta ucigașă”.  Orice procuror ce are un minim de demnitate și integritate profesională necoruptă l-ar fi arestat deja de mult pe Nicolae Robu. Din păcate nu este cazul prim-procuratoarei Chivu Claudia Irina, care știm bine că e complicele primarului (vezi aici) și îl apără pe acesta, în loc să-l condamne, din funcția de Șef al Parchetului Judecătoriei Timișoara.

Frânturi din delirul unui primar ce se auto-incriminează

Mai jos vă redau doar două propoziții emanate de Nicolae Robu, prin care acesta își demonstrează complicitatea cu vinovații din acest caz – suspecți cercetați și ei cu mare greutate și tergiversări inadmisibile de către Parchetul Judecătoriei Timișoara, într-un dosar de ucidere din culpă:

Nicolae Robu: Vrem neapărat sânge nevinovat ca a celui care și-a dat viața?”

Greșit dle. Robu – Vlad Baici NU ”și-a dat viața”, cum zici tu… ci viața i-a fost luată și curmată brusc de corupția, hoția și prostia instituționalizată ce domnesc în primăria pe care de 6 ani o conduci chiar tu – Nicolae Robu.

Nicolae Robu: greșelile tot greșeli sunt, cei care le-au făcut trebuie oricum pedepsiți, dar îi pedepsești pentru altceva, nu pentru omucidere.

Corect și greșit, dle. Robu… corect e că trebuiau deja pedepsiți altfel – iar cel ce trebuia să-i elibereze din funcție pe cei asupra cărora planează suspiciuni de corupție, prostie sau incompetență dovedite încă de la primul raport al ISC, care constată încă de acum un an ilegalitățile comise de aceștia… ești tot tu – Nicolae Robu.

Și greșit e că, dacă din prostia, corupția sau nemernicia lor a murit un om, atunci îi pedepsești inclusiv pentru omucidere – dle. Robu… nu tu, ci Parchetul corupt care te ține pe tine în funcție, așa infractor penal cum ești și în ciuda multelor dovezi care te incriminează.

Faptul că, după un an de la tragedie primarul Robu nu a luat încă nici o măsură administrativă împotriva funcționarilor publici incompetenți sau corupți ce se fac vinovați de acest omor, este o dovadă incontestabilă că primarul este șeful și complicele unor funcționari publici corupți, pe care – în mod absolut ilegal – continuă să-i plătească din bugetul orașului

Și Robu face asta din pură complicitate – nicidecum din incompetență – pentru că știm foarte bine că atunci când vrea să concedieze pe cineva, o face fără absolut nici o reținere – vezi cazul Directorului General STPT Sorin Supuran… sau al membrului Consiliului de Administrație al STPT și Decan al facultății de Transporturi din UPT Marian Mocanu… pe care Robu i-a demis din funcție fără ca aceștia să fie acuzați de absolut nici o ilegalitate.

Parchetul Judecătoriei Timișoara apără corupția

Cum știm foarte bine că nu are nici un sens să-l întrebăm pe Nicolae Robu ce măsuri a luat ca să elimine ilegalitățile, corupția și prostia ce domnesc în primăria pe care o conduce, adresăm în schimb, pe același subiect, următoarele:

Întrebări pentru Chivu Claudia Irina – procuror șef la Parchetului Judecătoriei Timișoara

  1. Cum e posibil că presa a soluționat deja cazul uciderii lui Vlad Baici, în timp ce Parchetul pe care îl conduceți nici măcar nu i-a pus sub acuzare pe principalii vinovați: primarul Nicolae Robu și complicii lui istorici – secretarul (veșnic interimar) Simona Drăgoi și șeful direcției edilitare Chis Culita?
  2. Nu considerați că funcția de șef peste căminele UPT primită cadou de soțul dvs. – Chivu Vasile – de la Nicolae Robu (infractor notoriu pe care dvs. refuzați să-l acuzați) vă pun într-o situație gravă de incompatibilitate și posibil penală, cu funcția pe care o dețineți?

Așteptăm cu maxim interes răspunsul dnei. prim-procuror Chivu Claudia Irina la întrebarea nr. 2… că la prima întrebare știm de pe acum că își va ascunde complicitatea, incompetența și mârșăvia în normele privind ”secretul de serviciu”.

DOVEZI incontestabile de corupție la Primăria Timișoara

Din ancheta PRESSALERT rezultă că, atât rapoartele ISC de acum un an cât și rapoartele inspectorilor tehnici judiciari aflate în dosarul de anchetă deschis la Parchetul Judecătoriei Timișoara, dovedesc în mod incontestabil faptul că:

Nicolae Robu și complicii lui din Primăria Timișoara:

  • au declarat ”lucrare de urgență” în mod nejustificat – doar ca să fraudeze licitația
  • au emis autorizații de construcție ilegale
  • au contractat, aprobat și recepționat lucrări ilegale
  • au plătit lucrări care NU au fost executate (de unde probabil s-a întors șpaga către primar și funcționarii primăriei)

Și în urma acestor ilegalități deja demonstrate cu documente, a murit un om. Acum mai rămâne doar ca la DNA să fie înființată secția pentru ”procurori”… care să ne-o ia de pe cap pe Chivu Claudia Irina – șefa Parchetului Judecătoriei Timișoara… și următorul șef să le dea liber procurorilor din subordine să facă curățenie în Primăria Timișoara.

Asta, bineînțeles, dacă ”Klaus – Romania lucrului bine făcut – Iohannis” nu se trezește să numească în loc un alt prim-procuror ”prietenos” cu penalul liberal Nicolae Robu…

Până atunci, însă, rămâne o singură certitudine: #CoruptiaUcideȘiScapăNepedepsită

Noapte bună, România!