Familia Bondariu trăiește un adevărat coșmar într-una dintre cele mai civilizate țări din Europa.

Stabiliți în urmă cu 10 ani în Norvegia, Marius și Ruth Bondariu au împreună 5 copii: Juditte Eliana (9 ani), Naomi Daniela (7 ani), Matthew Samuel (5 ani), John Daniel (2 ani) și Levi Ezekiel (3 luni), dar din păcate au început să trăiască coșmarul vieții lor și aceasta datorită unui sistem care ar trebui să protejeze, nu să abuzeze. Este vorba despre controversatul Barnevernet (instituția protecției copilului din Norvegia).

Marius este lincențiat în Ingineria Sistemelor și Informatică Aplicată la Universitatea Politehnică București, cu experiență la Romanian Air Traffic Services Administration (ROMATSA), angajat al primăriei Redal, Naustdal, iar Ruth este asistentă medicală de specialitate pediatrică la spitalul din orașul Forde.

stop-barnevernet-21-150x150

În cursul anului trecut, mai exact pe 16 noiembrie a început totul, când le-au fost confiscații copiii și au fost dați în plasament la 3 familii diferite. Nebunia a fost declanșată de ”o binevoitoare”, care s-a dovedit a fi directoarea școlii unde învață fetițele Eliana și  Naomi. Motivul: cât de poate de absurd. În denunț, directoarea școlii își exprimă îngrijoararea privind educația religioasă pe care fetițele o primesc acasă, faptul că ar putea fi disciplinate, menționând că părinții și bunica sunt creștini radicali prin faptul că fetițele sunt învățate “că Dumnezeu pedepsește păcatul” și că acest fapt ar crea un handicap copiilor. Cu toate că directoarea subliniază inteligența și creativitatea celor două fetițe și evidențiază faptul că nu consideră că ele sunt abuzate fizic sau psihic, solicitând doar îndrumarea protecției copilului, Barnevernet Naustdal, a mers la școală și le-a luat în custodie pe cele două fete, după care împreună cu poliția a mers acasă la familia Marius și Ruth Bodnariu, de unde a luat în custodie și pe cei doi băieți, Matei și Ioan.

Ulterior ambii părinți sunt arestați și supuși unui interogatoriu de cîteva ore fără a li se comunica scopul, urmând să se clarifice situația a doua zi. Însă a două zi vine cu altă acțiune în forță și este luat și bebelușul Ezichel în vârstă de doar 3 luni, care poate fi vizitat de mamă de doar 2 ori pe săptămână, cei doi băieți pot fi văzuți doar de către mamă, iar cele două fete mai mari nu pot fi văzute de părinți, decizie luată de o comisie locală de audiere.

bondariu

Șoc după șoc, însă dragostea pentru copii îi determină pe soții Marius și Ruth să lupte împotriva unui sitem abuziv venit parcă din negurile Evului Mediu.

În momentul de față copiii sunt ținuti nejustificat în trei familii surogat, iar în data de 15 Decembrie 2015, în urma unei întâlniri cu Barnevernet, părinților li s-a comunicat că autoritarea de protecție a copilului vrea să îi cunoască mai bine și să-i consilieze abia în luna Februarie 2016, dar că în același timp demarează procedura de adopție pentru toți cei 5 copii ai familie.

stop barnevernet 1

Cu toate că totul pare desprins dintr-un film, momentan nu sunt cunoscute și explicate aspectele cu privire la procedura de confiscare a copiilor, atâta vreme cât nu au existat dovezi clare de abuz fizic sau psihic. Să nu uităm că în tot acest timp au fost făcute presiuni asupra mamei pentru a declara că tatăl copiilor este abuziv cu ea și cu copii. În cazul în care va da acestă declarație își va primi copiii! Nici Marius nu este scutit de amenintări, căruia i s-a pus în vedere că dacă va face pubic cazul nu își mai vede copiii și toate acestea se întâmplă în 2015, într-o țară care se consideră a fi civilizată.

Cazul însă a ajus să fie public și în țara noastră, iar prin intermediul Alianței Familiilor din România cu sprijinul Comunităților Creștine din Timișoara  se va organiza un protest, în data de 9 ianuarie, în fața Prefecturii, cu începere de la ora 11, împotriva abuzurilor Barnevernet (instituția protecției copilului din Norvegia) și în semn de solidaritate cu familia Marius și Ruth Bodnariu.

”Astfel de metode și atitudini ne determină să acuzăm Barnevernet, implicit statul norvegian de lipsă de transparență, de amenințări și intimidări asupra familiei, asupra avocaților care se implică în aceste cazuri (unii dintre ei rămânând fără licență), de tentative de mușamalizare. Cazul de față nu este singular, Norvegia având mai multe conflicte diplomatice de aceași natură cu Lituania, Polonia, Slovenia, Turcia, Brazilia, India, Rusia, Cehia”, se arată în comunicatul difuzat de Alianța Familiilor din România.

Foto: www.facebook.com/stopbarnevernetnow

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.