Un nou episod macabru de manipulare și dezinformare a avut loc vineri la Timișoara unde, o minciună ordinară fabricată de falsificatorul autointitulat ”sunt cel mai tare organ de presă” și parvenitul în funcția de primar – Nicolae Robu, a fost aruncată cu inconștiență în spațiul public și transformată pe nerumegate în știre de Opinia Timișoarei, care anunță că: ”Cel mai curat aer e în Timișoara, între orașele mari din Romania, potrivit măsurătorilor unui sistem girat de OMS….”.

În articol, dactilografele de la OT redau, ca de obicei, întreg delirul primarului… fără să se întrebe ce fumează Robu înainte să înceapă să-și cânte singur în strună pe Facebook și să se auto-ridice în slăvi, pentru calitatea minunată a aerului infect din oraș.

Cine este în realitate site-ul citat de Robu și ziarul lui de propagandă?

Portalul descris de Opinia Timișoarei ca fiind ”girat de OMS” și prezentat în mod mincinos de Robu ca fiind unul ce face ”măsurători obiective, cu cele mai avansate tehnologii”, este de fapt o simplă bază de date care NU are acces direct la absolut nici un fel de senzori sau echipamente de măsură… ci este construită din raportatele emise de Agențiile de Mediu din fiecare stat.

Mai mult, rapoartele ce arată că la Timișoara aerul este curat sunt vechi din anul 2013… adică dinainte ca Timișoara să cadă pradă defrișării masive sub drujbele inconștienților conduși de micRobu… și chiar dinainte de dezvoltarea în forță ce a generat pădurea de semafoare la care sute de mii de mașini stau blocate azi… și poluează inutil într-un trafic artificial și dement creat de același Robu – după chipul și asemănarea lui.

Ultima raportare de la Timișoara pe site-ul citat de Robu este din anul 2015…. site pe care Timișoara are fix 3 raportări în toată baza de date – pentru anii 2013, 2014 și 2015… toate rezultatele provenind de la o singura stație de măsurare (probabil de la stația din spatele Postei Centrale, care este plasata strategic la loc cu verdeață și aer curat). Spre deosebire de Timișoara, orașul Graz din Austria are raportări continue în baza de date și preluate de la șapte (7) stații de măsurare distribuite prin oraș.

În realitate, aerul pe care-l respirăm la Timișoara este unul din cele mai poluate din țară.

1. O spun medicii alergologi din Timișoara, care avertizează frecvent asupra efectelor poluării și în special a gazelor de eșapament care atacă sistemul respirator și cresc numărul de bolnavi cu afecțiuni respiratorii, cardiace, sau sensibilitatea populației la factorii alergeni – cum ar fi ambrozia, de ex. care, deși expunerea la polen de ambrozie este mult mai mare în mediul rural, cei mai mulți pacienți cu alergii și afecțiuni respiratorii sunt din Timișoara sufocată cu gaze de eșapament emanate în traficul blocat de Nicolae Robu și semafoarele lui imbecil de inteligente.

Doamna Doctor Bunu Carmen Panaitescu – medic alergolog și membru în consiliul de conducere al ONCOGEN – atrage atenția de asemenea asupra modificărilor genetice ce încep să aibă loc la Timișoara, unde copii sunt deja afectați încă din timpul sarcinii de poluarea la care sunt expuse mamele – o premieră sinistră pe care Robu însă o ascunde. La Timișoara sunt deja înregistrate cazuri de copii în vârstă de 2 ani cu sensibilitate la ambrozie – după un singur sezon de expunere. Acest fapt este extrem de îngrijorător deoarece, în mod normal alergiile se instalează la adulți abia după 4-5 sezoane de expunere, iar acum, la Timișoara, copii încep să se nască deja cu sensibilitate ridicată la alergeni… ceea ce este extrem de îngrijorător pentru orice om normal și sănătos la cap – mai puțin pentru primarul Robu, care delirează nestingherit în lumea lui, și se joacă cu sănătatea noastră.

Ascultați cu atenție ce spune dna. Profesor-Doctor Carmen Panaitescu-Bunu, medic alergolog și manager adjunct al OncoGen Timișoara… la min. 7:00 si la min. 23:00 în emisiunea lui Arpad Laszlo de mai jos.

2. Că aerul Timișoarei e extrem de poluat o spune și Ministrul Mediului, care a anunțat depășiri alarmante ale nivelului de poluare la Timișoara încă din luna Mai 2018 … și a emis un ”ordin de ministru prin care fiecare municipalitate, fiecare mare aglomerare urbană, va trebui să-și întocmească planul de măsuri pe calitatea aerului. Lucrul acesta va trebui să-l întocmească și Timișoara, pentru că deja în primele patru luni avem 17 zile de înregistrare a depășirilor a pulberilor în suspensie” (vezi aici stirea). Bineînțeles că Robu nu a avut nici un fel de reacție la acest avertisment și a luat zero măsuri ca să combată poluarea.

Ministerul Mediului atrăgea atenția încă din luna Iulie 2017 asupra faptului că ”Timișoara este unul dintre cele mai poluate orașe din România, conform noului portal lansat la începutul acestei săptămâni de Ministerul Mediului.” (vezi aici)

3. Dar cel mai bun indicator vizual al calității aerului pe care-l respirăm sunt grămezile negre de zăpadă albă uitate de primărie prin centrul orașului și care, după doar câteva zile blocate-n trafic arată ca în pozele de mai jos – negre precum asfaltul. Culoarea neagră a zăpezii provine fix de la particulele pe care le inhalăm noi toți și copii noștri – particule ce provin din gazele de eșapament și cauciucul rămas pe asfalt.

Ce face Primăria Timișoara ca să reducă poluarea aerului din oraș?

Fix nimic. În inconștiența lui, Robu se laudă pe Facebook cu aerul ”de munte” pe care-l respiră în doze zilnice de delir, iar Primăria lui ignoră și pe acest subiect orice inițiativă privată, ba chiar blochează orice proiect ce vine din societatea civila, din mediul academic sau de cercetare și care ar putea dezvolta sisteme și expertiză locală în domeniu, independent de primăria lui. În concret acesta este cazul proiectului de monitorizare și alertare a populației cu privire la calitatea aerului și a principalilor factori alergeni, propus de laboratoarele de cercetare LERF și ONCOGEN din Timișoara către Consiliul Județean Timiș, după ce au epuizat orice încercare de a discuta rațional și logic cu primăria lui Nicolae Robu acest proiect extrem de necesar pentru Timișoara.

De asemenea proiectul celui mai mare institut de cercetare pentru energii regenerabile din Timisoara (LERF), pentru construirea unui sistem de monitorizare și alertare mobil pentru calitatea aerului, inclusiv o hartă a poluării pentru Timișoara și Zrenjamin, este blocat și refuzat de la finanțare de către Biroul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia condus de dna. Anca Lolescu, birou ce funcționează în cadrul ADR Vest, și ai cărui ”specialiști” sunt de părere că poluarea aerului pe care îl respiră ei și copii lor la Timișoara, nu este o temă suficient de importantă pentru a fi finanțată din fondurile EU, pe care aceștia le direcționează cu precădere către serbări câmpenești sau studii inutile către ”prietenii” din administrația locală.

Dar nimic din nebunia de mai sus nu ar fi posibil fără somnul etern al procurorilor de la Parchete și DNA Timisoara… și fără somnul ofițerilor de la SRI, SIE, IPJ sau ce alte servicii inutile mai există în RO, ce stau de veghe la corupție…

Să vă trezim când încep să vi se îmbolnăvească copii de astm, bronșită sau alergii… domnilor procurori, ofițeri, spioni, judecători sau ce specii mai sunteți plătiți de la buget, ca să vegheați cum fură, minte și delirează Nicolae Robu…???

 

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici