Nicolae Birsan
Nicolae Birsan

La așa întrebare mulți ar răspunde: „nimic, că ce poți să faci de unul singur„… Răspunsul meu la această întrebare este: „Stai vertical și-ți aperi drepturile, ÎMPREUNĂ cu toţi cei care gândesc la fel ca tine…”

Numele meu este Nicolae BÎRSAN, sunt inginer şi in ultimii 20 de ani am trăit in 4 ţări de pe 2 continente. Trist este faptul că nicăieri nu m-am simţit mai străin, mai inutil şi mai trădat decât în ţara mea natală… Din Canada în SUA şi până în Spania şi Portugalia, oamenii muncesc împreună, comunică… vorbesc LIBER  despre orice… se asociază în jurul unei cauze bune sau nu… combat hoţia, prostia si minciuna cu glas tare şi fara frică şi, mai ales, îi taxează pe politicienii mincinoşi şi corupţi… Şi îi taxează insistent şi susţinut, până când aceştia demisionează!

În România, lucrurile stau exact invers… Aici, pe lângă faptul că nu prea facem mare lucru, că nu apreciem ideile noi, că-i înjurăm pe cei ce ne spun unde greşim şi că suntem cu toţii experţi în cometarii şi campioni la scuze… politicienii corupţi, hoţii si incompetenţii aflaţi in funcţii calduţe „la stat” sunt trataţi cu veneraţie de românul de rând şi, oricine îndrăzneşte să-i condamne este privit ca un ‘ciudat’ pentru că… „te agiţi degeaba, că oricum nu poţi să schimbi nimic.” – cum aud tot mai des în jurul meu.

Ba dimpotrivă, zic eu… Doar NOI putem să schimbăm ceva… nimeni nu o va face în locul tău, NICIODATĂ…!

În 2011 m-am întors în RO. Am adus cu mine primul vaporaş electric de agrement din ţară, tocmai din California… vaporaş care a fost o premieră pentru Timișoara și RO deopotrivă. După ce am construit vehicule HIBRID in Canada si SUA, am trecut la industria nautică cu care am introdus vaporaşele electrice, pentru prima dată în istoria lor în Spania, Portugalia şi Italia. Am ajuns în RO unde, din Timişoara – oraş de avangardă în RO, speram să lansez un curent pentru navigaţia ECOLOGICĂ de agrement până… „mâine-n toată ţara”. Totul mergea perfect până când, în 2012 un individ narcisist a ajuns primar, s-a înconjurat de slugi docile și, împreună cu un impostor pus șef la Căpitănia Portului Timişoara, mi-au demonstrat că fără şpagă nu lansezi nimic în RO… şi nici măcar în Timişoara, oricât de ECO sau VERDE este ceea ce vrei tu să faci.

DSC_0042În 2012 si 2013 am construit doua pontoane în faţa restaurantului Flora, împreuna cu o mâna de prieteni şi am dus festivalul Bega Bulevard pe apa. La deschidere l-am plantat pe primaru’ panseluţă-palmier Nicolae Robu în fruntea unei parade de bărci.  I-am arătat Robului ca Bega se pretează perfect pentru navigaţie ELECTRICĂ şi CURATĂ… cu ZERO poluare. Și am crezut ca doctorul-doc-rect-univ. a priceput ceva despre viitor. Total gresit… imediat după eveniment, vice-primaru’ Dan Diaconu şi cu şefu’ Chiș Culiţă au „uns” șef peste malurile Begai un oarecare fanfaron cu nume predestinat marilor realizări – Dorel… care a devenit și ‘consilier’ în materie de ‘vaporette’ al primarilor PNL-iști. Acest Dorel era, bineânțeles, prieten din copilărie cu ‘specialistu’ Chiș Culiţă şi intermediar de şpăgi + comisioane pentru șefu’ Căpităniei  BĂRBOI, un alt funcţionar public corupt până în ADN-ul urmașilor şi care se crede Dumnezeu mergând pe apa Begăi (vezi aici dispoziția de vice-primar care-l face pe Dorel sef de mal de Diaconu si Chisculita).

Tot în 2013 am pus pe masa vice-primarului Dan Diaconu mai multe propuneri prin ONG-ul pe care l-am înfiinţat ‘Eco Nautic Club’, proiecte în valoare de peste 20 milioane de euro, toate cu surse de finanţare din fonduri EU şi pe diverse teme … de la educaţie de mediu pentru copiii, la eco-turism, dezvoltare urbană sustenabilă, mobilitate electrică şi până la renovarea unor monumente istorice ca Turnul de Apă, Podul de Fier sau Uzina Hidroelectrica – pe care am şi reuşit să o deschidem vizitarii pentru turişti, o vreme (poza de mai jos)… pîna ce Robu a închis-o la loc prin ‘dispoziţie’ de primar, dupa ce a schimbat directorul la COLTERM.DSC_0252

La Uzina Hidroelectrică l-am văzut pe Robu-finalizatoru’ cum a inaugurat cu mare pompă… prima priză pentru vehicule electrice din RO, priză pe care slujbașii primăriei au legat-o cu sârma de gard pentru sesiunea foto cu primaru’… după care priza a plecat cu tot cu alaiu’ regal şi nu s-a mai întors niciodată.

Pentru toate proiectele de 20 milioane de euro puse pe masa vice-primarului Diaconu, am adus și parteneri din Germania, Austria, Olanda, Norvegia … cu care primăria trebuia doar să semneze acordurile de colaborare. Din toate aceste proiecte s-a ales praful, pentru că Robu le-a ignorat total (eu nefiind coleg de vacantă exotica cu El…). Propunerea mea pentru două autobuze de epoca convertite la ‘electric’ de noi – aici în Timișoara, pe care urma să le dedicăm turismului ecologic în cartierele istorice, s-a transformat în mega-kitch-ul cunoscut vouă sub numele de „cele doua (2) minibuze din China”, 2 oribilități inutile cumparate de Robu, cu care primăria nu ştie acum ce să facă.

robu-din-minibuz
foto: debanat.ro

În 2015 am început să contest aberaţia numită „7 vaporette”, care este o fraudă de neimaginat și un fiasco ce NU va funcţiona vreodata, la fel ca si ‘minibuzele’ de mai sus.  Ca să se ferească de acuzele mele, slugile primarului Robu şi împreună cu sefu’ căpitan de port Bărboi, au pus-o de un „dosar de cercetare penală” la adresa mea… cu care sperau ei să mă intimideze şi să-i las să prăduiască liniştiţi bugetul.  Într-un scenariu parcă desprins din scrierile lui Kafka, Robu şi-a trimis slujbaşii din primărie (pe care-i salut pe această cale…) sa dea declaraţii împotriva mea la căpitanu’ Bărboi … după care ‘Căpitania’ a emis o „informare oficială” înapoi către primărie … prin care mă declară un „pericol public” şi „factor destabilizator pe Bega” …  fix ca pe vremea „securităţii” lui Ceaușescu! Acestă informare redactată de căpitanu’ Bărboi (care acum se ascunde ca un şobolan de apă în ghişeul lui, rugându-se să-i vină pensionarea înaintea DNA-ului), a fost trimisă de slugile Robului inclusiv la Preşedintele Klaus Iohannis… cu care ocazie am aflat şi eu de ea.

Mi-a luat un an în instanță ca să obţin copiile falsului înscenat de Primărie si Căpitanie… şi asta doar cu o hotărâre judecătorească executorie, care i-a obligat să-mi pună la dispoziţie documentele…! Toate acestea se întamplau în anul 2015, în Timişoara condusa de Vicele PNL – acad. dr. doc. prof. univ. rect – Nicolae Robu, pe care acum urmează să-l servesc cu un denunţ penal pentru ‘Fals’, ‘Uz de Fals’, ‘Abuz în Serviciu’ şi fraudarea bugetului public şi a Fondurilor Europene.

Heil Robu

Acesta este rezumatul unei povești de ‘succes spulberat’ de un pseudo-intelectual și șef de partid Liberal… care a îngropat liberalismul în vestul țării și care îşi permite acum să le DICTEZE cetățenilor primului oraș liber de comunism din țară… pe unde să NU circule cu bicicletele, sau unde să NU strângă semnături pentru exercitarea unui drept constituţional elementar, pentru care au murit oameni împuscaţi în stradă în 1989… martiri a căror memorie este terfelită fără rușine acum de impostorul Nicolae Robu și slugile lui…!

V-am spus povestea de ‘străin în țara mea‘ nu ca să stârnesc încă o agitaţie electorală, ci ca să înțelegeți cum am ajuns la această concluzie.  Ştiu că în RO votează nici 40% din electorat. Şi eu am făcut parte din cei care nu s-au regăsit în candidaţi … şi din această postură ma adresez celor decişi să NU meargă la vot. Vă spun că, după mai bine de un sfert de veac de dezastru, jale şi suspin… în RO a venit vremea să facem o schimbare radicală !

Căutați partidele care vă reprezintă și schimbați odată pentru totdeauna fatalitatea mioritică ce bântuie această țară…!

Astept cu drag comentariile voastre argumentate logic. Iar pentru cei care nu au opinii personale și care latră doar ca sa-și promoveze stapânul, nu va deranjaţi… comentariile nesimțite, nefondate sau idioate sunt ignorate și șterse.

Gândeşte liber şi votează inteligent…!  

În 5 Iunie, pune Timișoara înapoi pe harta Europei…! 

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici

6 COMENTARII

  1. „Iar pentru cei care nu au opinii personale și care latră doar ca sa-și promoveze stapânul, nu va deranjaţi… comentariile nesimțite, nefondate sau idioate sunt ignorate și șterse”
    Adica te vei comporta exact ca Robu. Bravo, pleaca unul, vine altul…

    • Ba chiar deloc… nu blochez si nu elimin pe nimeni din lista. Opiniile personale sunt binevenite, postacii de partid trimisi in misiune de discreditare NU… Chiar nu vezi nici o diferenta..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.