Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Eroilor, in Piata Victoriei din Timisoara au avut loc manifestari, in cinstea celor care s-au jertfit pentru tara si dreptate. La manifestari au participat autoritatile locale si judetene, precum si veteranii de razboi. Toti acestia, au depus coroane de flori, la monumentul Crucificarii, iar un sobor de preoti, de la Catedrala Mitropolitana a oficiat o slujba religioasa.

La manifestarea din Piata Victoriei, unde au fost prezenti peste 100 de timisoreni, s-a aflat si Garda de Onoare, care a defilat pentru eroii cazuti in lupta.
Printre oficialitatile prezente la comemorarea eroilor cazuti la datorie pentru neamul romanesc, a fost prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, precum si presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin.

Pierderile de vieti omenesti din anii primei conflagratii mondiale, nemaintalnite pana atunci, au fost enorme. Romania a pierdut aproape un milion de militari si civili. De aceea, pentru supravietuitori, s-a impus ca o datorie morala, comemorarea, in fiecare an, a celor care au pierit pe campurile de lupta. Intrerupta in perioada comunista, traditia comemorarii eroilor, de Inaltarea Domnului, a fost reluata, incepand cu anii 90, iar prin Legea 48 din 1995, Ziua Eroilor a fost proclamata sarbatoare nationala a poporului roman.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentVa reveni Opera din Timisoara la vechea fatada ?
Articolul următorIncepe comasarea liceelor tehnologice ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.