zilele scolii muzicale timisoarene

Consiliul Județean în colaborare cu Inspectoratul Școlar Timiș organizează în perioada 13 -14 noiembrie cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Școlii Muzicale Timișorene. Evenimentul va fi găzduit , în Sala ”Mihai Perian” de la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu”, cu începere de la ora 18, în data de 13 noiembrie și ora 17 în data de 14 noiembrie.

Ca în fiecare an concertul va debuta cu corul mixt al Colegiului Național de Artă ”Ion Vidu” Timișoara – dirijor prof.dr. Maria Gyuriș, urmat două momente inedite de coregrafie, interpretate de tinerii balerini ai liceului.

Vor mai evolua orchestra de suflători – percuție, care în decursul acestui an a devenit Orchestra de Tineret a Municipiului Timişoara, formație reprezentativă a orașului, dar şi o premieră națională, va interpreta Moment For Morricone, de Enio Morricone, arr. Johann de Mey,  din repertoriul de musihall – uri Free and happy  – The sound of Bert Kaempfert, arr. Steve Mc Milan şi pop,  Abba – Thank you for the music, arr. Frank Bernaets.

Urmează apoi o serie de lucrări camerale celebre precum Libertango de Astor Piazzola, interpretată de cvartetul de coarde coordonat de prof. Laurenţiu Muntean,  Tequila sunrise de Eckhard Kopetzki – în interpretarea Ansamblului de percuție Splash, coordonat de prof. Alina Cuibariu – Jumugă, Cvartetul de coarde al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”  coordonat de prof. Cristina Dan, interpretează Cromatic Tangu de Michael MClean şi altele.

În cea de-a doua zi vor fi prezentate momente coregrafice și piesa de teatru într-un act „Pălăria de pe noptieră” de Teodor Mazilu.

În încheiere este pregătit un moment folcloric vocal-instrumental susținut de elevii clasei de canto popular , acompaniați de taraful JUNII BANATULUI al Colegiului Naţional de Artă „ Ion Vidu”

 

Sursa foto: cata-photography.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.