Un autocar cu 47 de romani s-a rasturnat duminica, de pe un pod in apropiere de Potgorita, Muntenegru. Bilantul accidentului a fost unul dezastruos: 18 morti si 29 de raniti. Intr-un efort solidar, cetatenii muntenegrenii , fara sa se gandeasca la propria siguranta, au coborat pe franghii, in prapastia de 40 de metri, pentru a evacua ranitii si ai transporta la spital. Si medicii muntenegreni s-au mobilizat si au venit de acasa, pentru a salva vietile supravietuitorilor. Si pentru ca era nevoie de sange, peste 100 de oamenii simpli au stat la coada, pentru a dona sange romanilor. Pentru a nu prelungi disperarea familiilor din tara, guvernul din Muntenegru a acceptat repatrierea celor 18 decedati, fara ca 12 dintre ei sa fie indentificati.
Trupurile celor 18 persoane au fost aduse din Muntenegru cu o aeronava, care a aterizat la Baza Aeriana 90 Otopeni. Toate cele 18 cadavre au fost indentificate. Noua dintre victime sunt din Capitala, cinci din judetul Arges, doua din Timis si cate una din Ilfov si Cluj. Luminita Doina si Mircea Ardelean sunt cei doi timisoreni decedati, adusi acasa miercuri, in jurul orei 10, sub escorta politiei.Trupurile neinsufletite au fost depuse la Capela de pe strada Palmierilor , iar cei apropiati au putut sa le aduca un ultim omagiu.

Cei 29 de supravietuitori ai accidentului au ajuns in tara cu fise medicale, traduse in limba latina, pentru ca medicii romanii sa poata citi imediat diagnosticul, fara erori de traducere. Deasemeni, in spitalul din Muntenegru le-au fost facute tomografii complete. In prezent, pacientii se afla internati in patru spitale din Capitala, trei dintre acestia aflandu-se in stare critica.
Autoritatile muntenegrene incearca sa stabileasca circumstantele in care autocarul romanesc a cazut in prapastie. Unii dintre supravietuitori sustin ca soferul circula cu viteza destul de mare, altii ca au fost orbiti de soarele puternic, la iesirea din tunel, ceea a dus la iesirea autocarului pe contrasens si prabusirea in prapastie.
Limita de viteza pe acel segment de drum este de 40 de km/h. Potrivit anchetatorilor, o posibila cauza a accidentului ar fi neadaptarea vitezei la acel segment de drum. A fost gasit tahograful autocarului, iar datele dispozitivului vor fi decodificate pentru a se stabili parametrii de circulatie in momentul accidentului si cine se afla la volan.

Carmen Prota, A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentNicolae Robu: 80 de realizari in 12 luni !
Articolul următorUltima calatorie a celor doi timisoreni morti in accidentul din Muntenegru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.