Tipărește:Print This Post
Publicat la : vin, Iul 29th, 2016 la 12:48 pm | Vizualizari: 2370
Autor: Roxana Icobescu

Zeci de absolvenți de liceu au fost respinși de facultăți, pe locurile bugetate, chiar dacă aveau mediile necesare

uvt-timisoara1Tipărește:Print This Post

Mai mulți absolvenți de liceu au fost respinși la examenul de admitere la UVT, pe locurile bugetate.

Chiar dacă tinerii absolvenți de liceu au avut medii care le-ar fi permis accesul la facultate pe locurile bugetate, au fost respinși și rechemați în toamnă. Acest fapt se datorează unui filtru impus de UVT încă din anii trecuți. Astfel, toate facultățile sale au prevăzut în regulament câte o probă prin care să realizeze o mai bună clasificare a celor admiși în primul an de studiu, în condițiile în care se dorește ca doar cei mai buni să acceseze un loc bugetat, indiferent cât de mari sunt media și notele de la bacalaureat.

În această situație se află câteva zeci de tineri înscriși la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Muzică și Teatru, Litere, Istorie și Teologie și Arte și Design. De exemplu, la Educație Fizică și Sport peste 50 de tineri nu au trecut de probele eliminatorii.

Ne dorim o clasificare cât mai corectă a candidaților și a studenților. Îi «filtrăm» prin aceste probe și dăm șansa celor mai performanți să ocupe un loc la buget. Măsurile sunt eficiente atât pentru a genera performanță, cât și pentru o cheltuire responsabilă și eficientă a banului public, pentru cei mai merituoși”, a motivat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

De menționat este și că statutul de student „cu taxă” sau „fără taxă”, stabilit în urma concursului de admitere, se păstrează doar pentru anul I de studiu. La finalul primului an, în funcție de rezultatele obținute la examene și colocvii, se va face o reclasificare a studenților, în ordinea descrescătoare a mediilor din anul I, pentru a urma studiile în regim bugetat sau cu taxă. Această reclasificare se face și după finalizarea anului al doilea de studiu, în cadrul fiecărei specializări.

Despre autor

- 29/07/2016 12:48
Lasa un comentariu


Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru