Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 ianuarie – 8 februarie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit în această perioadă, cu medii ale valorilor maxime diurne în jurul a 2…3 grade, şi ale minimelor nocturne cuprinse între -5 şi -2 grade. Excepţie va face intervalul 29 ianuarie – 2 februarie, când, în condiţiile unei uşoare încălziri a vremii, temperaturile vor fi, în medie, cu 3…4 grade mai ridicate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este ridicată în fiecare zi. Acestea vor fi mixte la începutul şi sfârşitul intervalului şi predominant ploi în rest, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate la sfârşitul lunii ianuarie.

LA MUNTE

Valorile termice se vor menține negative, atât noaptea cât și ziua. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între -5 şi -1 grad, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 31 ianuarie, iar noaptea temperaturile vor coborî până la pragul gerului, cu precădere în a doua săptămână de prognoză. Va ninge în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi moderat cantitativ începând din data de 30 ianuarie.

Mai multe informații aici! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.