Răcelile și pneumoniile afectează tot mai mulți timișeni. Numărul persoanelor care ajung să se interneze în spital din cauza acestor probleme de sănătate, pentru a fi tratate și ţinute sub supraveghere de către medici, aproape că s-a dublat de la începutul anului.

Peste două sute de persoane au fost internate în spital, în județul Timiş, din cauza infecţiilor respiratorii, în doar două săptămâni. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, peste 3.000 de oamenii au ajuns la medic cu viroze sau pneumonii.

Specialiştii spun că se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească, odată cu scăderea temperaturilor, iar în astfel de perioade cei mai afectaţi sunt copiii, bătrânii şi persoanele cu imunitatea scăzută.

Totodată, creşterea numărului de viroze a determinat impunerea unor restricţii în secţiile de pediatrie. Pacienţii care doresc să fie consultaţi vor fi conduşi direct spre cabinetele vizate. Medicii  recomandă ca, la primele semne de boală, timișorenii să se prezinte la doctor. O protecţie împotriva infecţiilor respiratorii este vaccinul antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.