Nicolae Robu
Nicolae Robu

În ședința de ieri a Consiliului Local a fost introdus pe ordinea de zi un punct prin care trebuia să se modifice contractul prelungit ilegal de către primarul Nicolae Robu. Prevederile noului act adițional supus la vot ar fi favorizat doar societatea Retim.

Mai mulți consilieri locali au solicitat explicații cu privire la actul semnat ilegal de Nicolae Robu, prin care s-a prelungit contractul cu Retim

În calitate de invitat, Nicolae Robu a blocat ședința de Consiliu Local mai bine de 2 ore încercând să justifice informațiile apărute în publicația pentrutimisoara.ro cu privire la contractul prelungit ilegal cu societatea de salubrizare și în publicația pressalert.ro, care a adus la lumină bonusurile obținute de primar constând în limuzina Mercedes în valoare de 73.936 de euro primită cadou de la Retim, cheltuielile suportate de Retim pentru telefonul pe care îl folosește Robu, care au atins și valori de 3200 de euro lunar. Pressalert.ro a descoperit și devalizarea profitului Retim în dauna Consiliului Local Timișoara, prin emiterea unor facturi cu valori dubioase către acționarul german de la Retim. De asemenea, publicația noastră a dezvăluit că Primăria Timișoara a plătit 1,18 milioane de euro societății Retim, sumă nejustificată și ascunsă în rapoartele primarului.

Discurs asemănător hoțului prins care țipă că nu a furat. Cum se apără un primar de municipiu

Înainte de votul consilierilor, Nicolae Robu le-a explicat că este “calomniat de oameni care etalează probleme psihice” și că “nu s-a întâmplat nimic ilegal și spre disperarea acestor indivizi – și sigur îți pare rău de ei pentru că atunci când vezi oameni în suferință ai un sentiment de părere de rău – nu se întâmplă nimic ilegal sub jurisdicția mea” și „oricât au încercat unii în suferința lor să intoxice populația” există instituții precum DNA, procuratura, poliția judiciară, care își fac datoria.

În final proiectul de modificare a contractului cu Retim nu a trecut de votul consilierilor, doar 13 consilieri au votat fiind 18 voturi necesare.

Vă reamintim că dezvăluirile celor două publicații au fost trimise ca întrebări către Retim de către Consiliul Local Timișoara – la inițiativa consilierului Alfred Simonis -, consilierii locali votând în unanimitate ca Retim să răspundă printr-o adresă oficială. Directorul Retim, Gheorghe Para a ignorat Consiliul Local și calitatea acestuia de acționar în societate, răspunzând consilierilor că „nu oferă nicio informație unui terț”. Prezent la ședința de Consiliu Local, Gheorghe Para a avut o atitudine sfidătoare la adresa consilierilor și a părăsit sala imediat după ce a văzut că nu a fost votat proiectul.

Pentru cine este interesat să vadă reacțiile unui primar de municipiu…video:

 

2 COMENTARII

  1. doresc sa spun ca nu am ales pe dl ROBU dar, lucrarile sale vb de la sine.Consider ca dezinformarea functioneaza inca si din nefericire tine la pers duplicitare.Eu si fam mea am vazut ca lucrati pt timisoreni prin tot ceea ce faceti si ne-ati castigat..!!!!Va uram putere de munca si sanatate sa va tie D-zeu pentru binele tuturora!!!!!!…si al celor dragi!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.