Gradina Zoologica Timisoara
Gradina Zoologica Timisoara

Doi angajați din administrația Robu și un fost angajat la Grădina Zoologică din Timișoara ne-au dezvăluit că un cerb a fost sacrificat, făcut pachete și împărțit între angajați. Unul dintre ei ne-a spus că un pachet a primit și primarul Nicolae Robu. Pe lângă cerb, a dispărut și o căprioară, despre care nu avem informații dacă a fost împărțită între angajați. Cerbul a fost sacrificat în luna decembrie, iar căprioara a dispărut recent.

Zebra nu ar fi murit înecată

Fostul angajat de la Grădina Zoologică, care vine des la vechii colegi, ne-a spus că “zebra, cerbul și căprioara s-au îmbolnăvit de moarte”, după ce a confirmat faptul că cerbul a fost sacrificat pentru carne. Omul nu a vrut să spună mai mult, dar a lăsat de înțeles că știe foarte multe despre cele trei cazuri (video mai jos).

Moartea zebrei rămâne o enigmă din mai multe motive. În comunicatul de presă emis de Primăria Timișoara, la câteva ore după incidentul din data de 11 octombrie 2013, se arăta că angajații nu au reușit să tranchilizeze zebra, care era agitată și că aceasta s-a înecat în heleșteu. Un lucru cel puțin ciudat, deoarece heleșteul are o adâncime de 1,6-1,8m, iar zebrele înoată foarte bine chiar și atunci când sunt urmărite de aligatori, iar din comunicat reiese că zebra nu era tranchilizată.

Șeful Direcției de Mediu, Adrian Bere a refuzat să ofere explicații

Adrian Bere, cel care conduce activitatea Grădinii Zoologice, nu are în acest moment răspunsuri pentru dezvăluirile de mai sus. Între timp, în heleșteul din Grădina Zoologică zac de mai multe zile rațe moarte, aflate în descompunere, în apa care este un focar de infecție (vezi poze mai jos).

Consilierul personal al primarului, Ionuț Nasleu s-a dat de gol cu căprioara

Într-o discuție telefonică cu Ionuț Nasleu (video mai jos), pentru a obține o întâlnire cu primarul, acesta ne-a confirmat, în prima parte, că știe ce lucruri grave se petrec la Grădina Zoologică, indicând căprioara. Ulterior a revenit și a precizat că nu de căprioară vroia să spună, ci de zebră și de faptul că Robu vrea să aducă mai multe zebre.

Donatii Gradina Zoologica TimisoaraCutia milei la intrare în Grădina Zoologică

Oamenii pun bani în cutia cu donații de la intrare. Ce se întâmplă cu acești bani? În niciun raport nu apar donațiile.

 

 

PS: Angajatul Grădinii Zoologice din fotografia articolului ne-a spus o altă versiune: cerbul a fost mutat în iarnă și a fost adus un pui de 1 an în locul lui.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.