Viceprimarul Traian Stoia vrea ca municipalitatea să introducă o lege prin care să elimine taxa pentru ocuparea domeniului public.

În acest sens, edilul susține că a primit o scrisoare de la un timișorean care locuiește în cartierul Elisabetin. Bărbatul cere ca Asociația de Proprietari pe care o reprezintă să fie scutită de la plata taxei pentru ocuparea domeniului public. Potrivit viceprimarului,  în prezent nu există nicio hotărâre care să permită acest lucru.

“Ne-am gândit să facem un proiect de HCL prin care Asociatiile de Locatari să nu le mai luam bani pe ocuparea domeniului public pentru schela asociațiilor de proprietari din clădirile monument istoric. Ideea a ajuns la noi printr-o cerere a unei Asociații de Proprietari de pe General Berthelot nr. 1. Domnul Stăiculescu Călin a cerut autorizație de construcție pentru reabilitare fațadă și pentru înlocuirea învelitoarei de țiglă. Ne roagă să nu le mai luăm bani pentru ocuparea domeniului public pentru schelă. Îi ajută această hotărâre, costă destul ocuparea domeniului public pentru o schelă. Depinde și de zonă și de suprafața ocupată. Ca să faci o fațadă la o clădire istorică de înălțime mare îți trebuie o schelă destul de consistentă care trebuie plătită. Plătești și ocuparea domeniului public pe timp de o lună, două, trei cât durează lucrările.  O să facem un proiect prin care o să le aprobăm celor care sunt dispuși să repare clădirile istorice. Ei vin cu argumentații, au pensii mici, etc”, susține viceprimarul Traian Stoia.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, în prezent taxa de ocupare a domeniului public este de 3 lei/mp/zi în centrul orașului și 2 lei/mp/zi în restul zonelor din Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.