Patronii barurile din Complexul Studențesc din Timișoara vor primi amenzi dacă mai vând alcool. Consilierii locali nu au reuşit nici de această dată să găsească o rezolvare, după ce edilul Nicolae Robu a propus în proiect hotărârea prin care să fie permisă comercializarea alcoolului pentru studenții care consumă alcool acasă.

„Coaliția împotriva Timișoarei constituită în jurul PSD a funcționat pe alocuri. Am reușit să trecem proiectele. Dar au vrut să demonstreze că dacă au vrut să încurce lucrările au capacitatea să o facă. Și eu sunt convins că electoratul îi va penaliza pentru această atitudine. Era o contribuție importantă la mai bună reglementare a regimului alcoolului în Complexul Studențesc, dar nu e o tragedie acum că nu a trecut acel proiect de hotărâre”, spune primarul Nicolae Robu.

Consilierul local PDL, Ștefan Sandu, a propus un amendament prin care să fie permise doar băuturile cu o alcoolemie scăzută.

„Cred că ar interzice total în perimetrul Complexului Studențesc comercializarea băuturilor cu o concentrație alcoolică mai mare decât cea normală, aici este vorba despre 6,5%. Este o producițe care, pe de-o parte, evită ca din perimetrul Complexului să se consume băuturile puternice, dar să permită totuși în mod natural consumul de bere pe o terasă din campus”, adaugă Ștefan Sandu.

De cealaltă parte, consilierul Adrian Orza a propus introducerea codurile CAEN.

„Și în trecut s-a mai încercat interzicerea băuturilor alcoolice în Complexul Studențesc. Dacă nu punem clar codurile CAEN și nu putem fi imparțiali, în continuare se va vinde alcool. În România există tot felul de legi. Deci introducerea codurilor CAEN interzice comercializarea alcoolului. Nu putem să spunem se interzice alcoolul, ci trebuie să nominalizăm codurile CAEN, care fac referire la comercializarea acestui gen de produs”, spune Adrian Orza.

Președintele Organizaţiei Studenţilor din cadrul Universităţii de Vest Timişoara spune că sunt interese în cazul comercializării alcoolului în campus.

„O controversa pentru că sunt multe interese și nimeni nu poate fi mulțumit. Unii au interese pentru că sunt interesele anumitor patroni de baruri, alții au interesele anumitor patroni de magazine sau supermarketuri și așa toata lumea vrea să se întâmple ceva. Poate că e mai bine că a rămas așa și consumul de alcool în complex e în continuare interzis. Practic, avem o hotărâre care nu se pune în aplicare și nu se respectă. Studenții, în general consumă, nu trebuie să ne ascundem după deget. Noi nu încurajăm, dacă vrem un campus european. Dacă Primăria va reuși să ia mai multe măsuri împotriva celor care comercializează, lucrurile vor merge spre bine. Soluția ar fi, dacă am ajunge la un campus european în care să nu mai existe în subsolul căminului magazin sau bar. Ar trebui să avem un campus cu cămine, cu parcuri și bănci și unde toată lumea să poată să se recreeze”, afirmă Vlad Cherecheș, președinte OSUT.

Proiectul va fi supus din nou votului în ședința următoare a Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.