O poliţistă de frontieră de la PTF Naidăş, care a depistat un urmărit internaţional la controlul de frontieră, a fost nevoită să tragă un foc de armă în plan vertical şi să-l imobilizeze pe bărbat, după ce acesta a încercat să fugă din punctul de frontieră.

În Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, judeţul Caraş-Severin, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean sârb L. Negovan, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Serbia, care era pasager într-un autoturism marca Opel, înmatriculat în Serbia. Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţista de frontieră care a verificat documentele a constatat că persoana în cauză figura în bazele de date ca fiind urmărită în vederea arestării, pentru faptul că făcea parte dintr-o reţea de migraţie ilegală, alertă introdusă de autorităţile austriece în data de 26.07.2016.

Aflând că este căutat de autorităţi, cetăţeanul sârb a încercat să se sustragă reţinerii, încercând să fugă, moment în care poliţista de frontieră a procedat la somarea verbală a celui în cauza. Deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiei, poliţista a executat un foc de avertisment în plan vertical, în conformitate cu prevederile legale şi cu sprijinul altor doi colegi, l-a imobilizat şi încătuşat.

Cetăţeanul sârb a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Foto: ziuaconstanta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.