Acest material este o scrisoare deschisă către Președintele Klaus Iohannis, către Prim-Ministrul Dacian Cioloș și către Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi, cu solicitările exprimate în partea de final și cu mențiunea că îmi asum fiecare acuzație făcută în cele ce urmează, în sprijinul cărora dețin dovezi scrise.

În anul 1988 un Colonel de Contra-Informații al Securității lui Ceaușescu mă amenința cu batalionul disciplinar și excluderea din universitate dacă nu-l denunț pe colegul de pluton care asculta radio Vocea Americii în unitatea militară unde eram amândoi soldați neinstruiți. Am refuzat sa-l denunț și am rămas prieteni cu colegul în anii de facultate ce au urmat și pe care am absolvit-o amândoi, în ciuda amenințărilor Colonelului securist.

BarboiSpun asta ca să înțelegeți cât de ridicol e acum păcăliciul din imagine, pe numele lui Alexandru Bărboi – șeful Oficiului de Căpitănie Timișoara.

Acest golan, care e funcționar public angajat de statul RO și plătit de Ministerul Transportului (MT) prin Autoritatea Navală Română (ANR) din taxele noastre, și-a pus uniforma de căpitan și a plecat să mă vâneze vara trecută pe la sărbătoarea lacului Surduc, ca să-mi dea nu știu ce amendă spera el. Cum asta nu i-a reușit, individu’ s-a pus pe fabricat dosare ca pe vremea când lucra ca informator și își turna colegii la Securitate. Bărboi a convins câțiva complici fără caracter să-i scrie ceva plângeri împotriva mea pe care le-au antedatat și, fără să le înregistreze sau fără ca să stabilească vreun prejudiciu, a început să-mi fabrice un dosar de cercetare penală și m-a invitat la o anchetă, secondat fiind de agenți de la Secția 1 Politie Timișoara și de la Poliția Transporturi. Cu asta capitanu’ Bărboi credea că mă sperie, că leșin de frică în fața galoanelor lui de caporal și că-l las să-și încaseze mai departe șpăgile din permise de conducere, înmatriculări de bărci și autorizații false de agrement… șpăgi cu care căpitanul Bărboi se îndeletnicește de când lumea, nestingherit de nimeni la Timișoara.

În caz că vă întrebați ce mari realizări are la activ șeful Căpităniei, aflați că e una din ”mințile luminate” care au pus la cale dezastrul numit ”7 vaporette”, cel mai mare fiasco din istoria navigabilă a canalului Bega (detalii aici).

Așadar, în Timișoara anului 2016, un angajat corupt al ANR adună un grup de impostori, falsifică niște documente, fabrică un dosar de cercetare penală după ce a fraudat niște licitații… și nu-l deranjează nimeni din funcție…!

balasaDe ce a luat-o razna Bărboi și face tâmpeniile descrise mai sus? Pentru că am îndrăznit să-l denunț la OLAF de fraudarea unei licitații din fonduri Europene și pentru că am îndrăznit să cer Tribunalului Timiș acces la documentele care dovedesc falsurile comise în dosarul licitației pe care Bărboi a fraudat-o împreună cu un alt funcționar public pe numele lui Sergiu Bălașa, un amic de-al lui Bărboi și păstrătorul la ”secret” al falsurilor comise în dosarul licitației în cauză. Acesta este directorul Agenției de Dezvoltare Economico-Socială Timiș (ADETIM) a CJ Timis, agenție care a administrat bugetul de peste 600,000 euro al proiectului din care făcea parte contractul jefuit de cei doi și care ascunde acum probele jafului.

Din ”realizările” lui Bălașa și a echipei lui de ”experți” în fonduri EU mai putem menționa pierderea recentă a finanțării de 10,000,000 euro de la UE, bani aprobați de CE pentru utilarea Spitalului Județean. Această finanțare, ca și multe altele, a fost pierdută în urma unei licitații pe care Bălașa nu a mai știut cum să o fraudeze acum, după ce au început să zornăie cătușele la TV și, decât să organizeze o licitație cinstită, a preferat să trimită fondurile înapoi la UE (vezi aici articol din Renașterea Bănățeană). În orice societate normală, după așa un eșec directorul ar fi fost demis (sau împușcat de către acționari, prin statele americane)… Bălașa însă rezistă și din cauza lui, timișorenii se tratează în aceleași spitale distruse și mizere.

Pe scurt lucrurile stau cam așa: în anul 2014 l-am scos pe Bărboi din ghișeul lui prăfuit și i-am arătat cum poate câștiga 35,000 euro în mod cinstit, dintr-un contract de 150,000 euro scos la licitație de ADETIM. Am format o echipă de proiect cu arhitecți din Austria și experți cu activitate internațională de marcă… am pregătit oferta în cel mai mic detaliu și am trimis-o tuturor din echipa de proiect, inclusiv căpitanului Bărboi care însă, cu 2 zile înainte de depunerea ofertelor a dispărut din echipa noastră cu tot cu ofertă… și s-a metamorfozat într-o echipă ad-hoc ce avea doar jumate din numărul de specialiști cerut de caietul de sarcini și o ofertă cu 10% mai ieftină decât a noastră. Amicul Bălașa (pe care Bărboi se lăuda că l-a ajutat să întocmească caietul de sarcini) i-a arătat lui Bărboi că dacă împarte contractul cu el, profitul i se dublează iar căpitanu’ – un individ pe care etica sau caracterul imoral nu-l deranjează absolut deloc, a mușcat urgent la ilegalitățile propuse de Bălașa. Și pentru ca tabloul penal să fie complet, specialistul 3-în-1 care suplinea lipsa de personal a noii echipe formată de Bărboi era deja cercetat penal și ulterior a fost chiar condamnat pentru uciderea unei persoane într-un accident rezultat dintr-o eroare de proiectare (vezi știrea aici).

În concluzie, căpitanul Jack ”șpagă” Bărboi s-a prezentat la licitație cu noua echipă în varianta redusă, cu declarații false, FĂRĂ o ofertă tehnică și, cu ajutorul directorului Bălașa ne-au furat contractul. Cei doi funcționari publici angajați să administreze fondurile le-au împărțit între ei printr-o serie de ilegalități cât se poate de penaleau falsificat și înlocuit documente în dosar, au abuzat de funcție ca să influențeze decizia comisiei de evaluare, au încălcat legile care-l descalificau incontestabil pe Bărboi de la participarea în această licitație și încă continuă să emită documente false ca să-și acopere ilegalitățile, documente pe care le-au folosit deja în INSTANȚĂ.

Nimic din ilegalitățile și abuzurile de mai sus nu ar fi posibile fără brațul de fier al JUSTIȚIEI și judecătorii care-i apără pe impostori.

Absolut toate încercările de a demasca în instanțele de judecată frauda comisă de cei doi funcționari publici au fost zădărnicite de judecătorii de la Curtea de Apel și Tribunalul Timiș care, în mod sistematic au respins toate solicitările de acces la documentele falsificate de șeful Bărboi și păstrate la secret de directorul Bălașa.

Judecator Mircea TodorAstfel, judecătorul Mircea Todor care e în mare formă fizică (judecând după pozele postate pe Facebook) nu pare să fie la fel de în formă când trebuie să respecte drepturile constituționale pe care le citează în motivarea sentinței, dar pe care le încalcă cu nonșalanță… sau când trebuie să respecte Art. 13 din legea 544/2001 care prevede că: Informațiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituție publică nu pot fi incluse în categoria informațiilor clasificate și constituie informații de interes public.”

Vezi mai jos sentința magistratului Mircea Tudor care citează doar 6 rânduri din acuzațiile mele, dar nu se sfiește să copieze TOATE cele 5 pagini din apărarea introdusă de ADETIM…! Decizie Judecator Mircea Todor in prima instanta

Problema și mai gravă este că sentința dată de Todor este menținută de cei trei judecători de la Curtea de Apel Timișoara. Așadar 4 judecători din Timiș au decis să încalce legislația pentru anticorupție, transparență și bune practici în administrația publică și au decis să păstreze la secret falsurile comise de doi funcționari publici corupți, folosite pentru a frauda o licitație din fonduri EU. Si acesta nu este un caz izolat… multe din deciziile Tribunalului Timiș favorizează funcționarii și instituțiile publice locale.

Ca urmare a celor expuse mai sus, mă adresez:

Președintelui Klaus Johannis cu rugămintea de a sesiza Inspecția Judiciară în legătură cu deciziile luate de unii judecători la Timișoara și care încalcă Constituția și legile în vigoare. Vă rugam să începeți să curățați justiția, ca să putem începe să eliminăm corupția.

Prim-Ministrului Dacian Cioloș cu rugămintea de a cere Ministrului Justiției să investigheze modul în care NU FUNCȚIONEAZĂ actul justiției la Timișoara și Ministrului Transporturilor să publice raportul Comisiei de Cercetare trimisă de ANR la Căpitănia Timișoara pentru a cerceta abuzurile săvârșite de șeful Căpităniei, cât și sancțiunile aplicate acestuia (Referință: Raspuns MT-OT3HPBI001F).

Procurorului șef al DNA Laura Codruța Kovesi cu rugămintea de a dispune începerea investigațiilor privind ilegalitățile descrise mai sus și pentru care OLAF a trimis către DLAF notificarea atașată. OLAF-Scan_29-05-2015_11-41-32

Persoanelor care cunosc ilegalități comise de șeful Căpităniei Alexandru Bărboi sau directorul ADETIM Sergiu Bălașa și pe care-i încurajez să publice (nominal sau anonim) ilegalitățile comise de aceștia în secțiunea ”comentarii” sau să le trimită pe email la econautic@yahoo.ro.

Pentru autoritățile interesate să investigheze cazul în detaliu sau canalele Mass-Media ce doresc să prezinte acest caz pe larg, întreg dosarul poate fi solicitat prin email la econautic@yahoo.ro (mai puțin falsurile la care Curtea de Apel Timișoara mi-a blocat accesul și pe care vă invit să încercați să le obțineți direct de la ADETIM).

Finalmente, îi invit pe funcționarii publici șef de căpitănie Bărboi și director ADETIM Bălașa să mă cheme în instanță pentru calomnie, dacă se simt lezați în integritatea morală ori profesională, sau dacă cele relatate mai sus nu corespund cu realitatea.

Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.