Alegerile din 25 mai sunt în pregătire în Timiș. Acestea vor costa aproximativ 2 milioane de lei. În paralel cu alegerile europarlamentare, în Timiş se vor organiza şi alegeri parţiale în Colegiul III Timişoara pentru Camera Deputaţilor, alegeri pentru Primăria Criciova şi în comuna Săcălaz, pentru desemnarea unui nou Consiliu Local.

Subprefectul Zoltan Marossy spune că în total vor fi organizate 600 de secţii de votare, iar la urne sunt aşteptate circa 650.000 de persoane cu drept de vot.

“Avem concomitent trei tipuri de alegeri, cu trei legi separate, fiecare cu regulile lor. Va trebui să organizăm 596 de secţii în tot judeţul pentru alegerile europarlamentare. Avem în acelaşi timp alegeri pentru locul eliberat de doamna Grapini, aici avem 52 de secţii de votare şi vor avea alt Birou Judeţean. La Criciova vom avea 3 secţii de vot, unde se va alege un nou primar, după ce fostul şi-a dat demisia, respectiv 5 secţii de votare în comuna Săcălaz unde se va alege un nou Consiliu Local, pentru că cel precedent a fost dizolvat. De la alegerile anterioare, estimăm că numărul de votanţi este de aproximtiv 650 de mii pe tot judeţul, pe Colegiul III aproximativ 71 de mii de votanţi, la Criciova vor fi 1.340, iar Săcălazul are 6.400 de votanţi”, spune subprefectul Zoltan Marossy.

Pentru Colegiul III Timișoara, Florin Bârsăşteanu a fost propus drept candidat din partea PSD. De la PNŢCD a fost propus Ciprian Mihok, iar de la PP-DD, Florian Zanfir.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.