Lucrarile de pe trada Vacarescu ii determina pe cetatenii care obisnuiesc sa-si procure cele necesare din Piata Iosefin sa vina la cumparaturi echipati cu cizme de cauciuc. Toate acestea, din cauza ca, pentru a ajunge la tarabele din Piata Iosefin, timisorenii ar trebui sa treaca prin namol. Acest lucru nu este benefic nici pentru comercianti, intrucat acestia platesc pentru tarabele unde-si expun marfa aproape degeaba.

Astazi, 3 octombrie, reprezentantii PDL Timis au prezentat cateva poze care releva situatia din Iosefin. Daca in vara comerciantii se plangeau ca nu au clienti din cauza lucrarilor care se desfasoara pe strada Vacarescu, odata cu venirea anotimpului ploios situatia s-a inrautatit vizibil.

In acest context, consilierul local PDL, Stefan Sandu, a declarat ca doreste sa stie daca exista vreun inteles de a bloca piata, atat din partea Municipalitatii, cat si din partea constructorului.

Terminata si inaugurata in ianuarie 2013, piata Iosefin a devenit mai putin accesibila la inceputul lunii iunie, cand s-a dat startul lucrarilor la strada Vacarescu. La momentul inaugurarii, primarul Nicolae Robu sustinea ca lucrarile vor fi finalizate pana la sfarsitul anului curent. Totusi, proiectul vizeaza reabilitarea intregului carosabil, dupa refacerea infrastructurii edilitare, inclusiv iluminatul public si telecomunicatiile. In proiect este prevazuta realizarea a doua sensuri de circulatie pe strada, piste de biciclete si trotuare refacute pentru pietoni. De asemenea, se vor amenaja si locuri de parcare, iar la final, urmeaza plantarea de arbori decorativi. Toate acestea par greu de imaginat, de catre cei care traverseaza zona, in urmatoarele 2-3 luni, cand este prevazuta finalizarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.