Un Centru Județean de Excelență pentru pregătirea tinerilor capabili de performanțe va fi înființat în Timiș. Acesta va funcționa în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat joi înființarea a trei Centre Judeţene de Excelenţă, câte unul în judeţul Prahova, în judeţul Timiş şi în judeţul Vâlcea. Acestea au ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de pregătire şi dezvoltare a tinerilor capabili de performanțe. Mai exact, acestea vor selecta copii şi tineri în vederea constituirii grupelor pe discipline, arii curriculare sau domenii științifice, artistice şi tehnice.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfășura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor școlare. Organigramele centrelor urmează a fi aprobate de către inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale.

Centrele vor fi finanţate din veniturile proprii ale consiliilor locale, din sponsorizări sau donaţii.

 

(sursa foto: jurnalul.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.