Acțiunea „Promovarea asistenței sociale” este adusă în fața opiniei publice, în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul este organizat de Departamentul de Asistenţă Socială de la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din Universitatea de Vest Timişoara, în parteneriat cu Centrul de Asistenţă Socială şi Cercetare a Interacţiunii Copil-Părinte.

Organizatorii își propun să promoveze educația socială și profesia de asistent social în comunitatea timișoreană și să realizeze o acțiune de sprijin pentru Asociația Alex, Radu și Autismul. Totodată, evenimentul îşi doreşte să ofere un model de acţiune caritabilă în sprijinul membrilor comunităţii aflaţi în dificultate.

„Nu de puține ori timișorenii sunt abordați în diferite locații, de anumite persoane fizice, pentru a dona sume de bani în numele unor acțiuni caritabile, ceea ce nu este corect, transparent sau legal. Precizăm că domeniul asistenței sociale, presupune oferirea de ajutor într-o manieră profesională, persoanelor aflate în nevoie pentru stabilirea funcționalității psiho-sociale a acestora. Asistenții sociali facilitează în baza unor metodologii și valori profesionale bine stabilite, independența socio-materială a persoanelor și nu dependența permanentă a acestora față de comunitățile în care trăiesc”, precizează organizatorii.

Timp de trei zile vor avea loc dezbateri, prezentări video cu privire la profesia de asistent social, distribuirea de materiale informative, expunerea spre vânzare a unor obiecte hand-made realizate de membri ai unor ong-uri locale, concert Peregrinii.

Evenimentul se va desfășura la mall, la etajul I. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.