Credincioşii ortodocşi şi catolici celebrează pe 15 august Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea este considerată şi ocrotitoarea marinarilor, astfel că, se sărbătoreşte şi Ziua Marinei.

Pe malul Begăi, sub Podul Tinereţii, timişorenii au participat la festivităţiile organizate de Ziua Marinei. Startul festivitatilor a fost marcat de un ceremonial militar, la care au fost prezente Garda de Onoare şi Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat, dar şi reprezentanţii ai administraţiei locale şi judeţene. Printre aceştia s-au numărat viceprimarul Dan Diaconu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Florian Zanfir, consilierul local PSD, Romaniţa Jumanca, şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu.

A fost lansată la apă ancora de flori în memoria eroilor marinari. Cu acestă ocazie s-a dezvelit plăcuţa comemorativă dedicate aniversării a 150 de ani de canotaj pe malurile Begăi, atunci când s-au pus bazele „Societăţii de Luntrişoare”, prima asociaţie de canotaj de pe teritoriul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.