Astăzi, 19 februarie, Primarul Municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a primit vizita dlui Klaus LADINSER, viceprimar al oraşului Bolzano, din Italia, responsabil cu relaţiile externe. Această primă vizită a reprezentanţilor oraşului Bolzano în Timişoara, face parte din demersul privind înfrăţirea celor două oraşe, iar mai apoi a judeţelor (Timiş şi Provincia Autonomă Bolzano numită și Tirolul de Sud).

Protocolul de înfrăţire între oraşul italian Bolzano şi Timişoara va fi axat pe acordarea de  sprijin reciproc privind participarea la programe şi proiecte europene în domeniile: social, economic, cultural, educaţie, urbanism şi turism.

Cel care a iniţiat acest demers de înfrăţire a Timişoarei cu Bolzano, Paul Bogdan Moldovan, consilier judeţean, a explicat în faţa delegaţiei italiene interesul şi necesitatea acestei înfrăţiri.

,,Privesc acest perteneriat ca pe un cadru  de cooperare pentru formarea și perfecționarea profesională în multe domenii pe care le-am identificat ca fiind comune:  turismul, dezvoltarea locala, educația. Cunoașterea concretă a termenului de ”cetățean european” se bazează, în primul rând,  pe valori umane şi se aprofundează grație întâlnirii, dialogului şi experienței de viață cu alți europeni.  Îmi doresc ca această înfrățire să devină una activă, iar aici este nevoie de voința aleșilor locali din ambele părți. Astăzi, am făcut primul pas și sunt convins că acest proiect de înfrățire se va concretiza, în curând, în proiecte benefice celor două comunități”, a menționat consilierul județean, Paul Bogdan Moldovan.

La întâlnire, din partea orașului nostru, au mai participat și .Dan Diacinu, Viceprimar al Municipiului Timişoara, Silviu Lugojan, Consul Onorific al Republicii Italiene la Timişoara, Florin Faur, director al APIA – Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură și Vincenzo Moderno, director al companiei Agatos Energy, reprezentant al comunităţii italiene din Timişoara.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.