Timișoara – ORAȘUL PREMIERELOR – primul tramvai… primul oraș iluminat electric din Europa încă din secolul XIX… fuge acum – două secole mai târziu – de autobuze electrice! De ce? Din INCOMPETENȚĂ… SLUGĂRNICIE… şi pentru că, de mai bine de 4 ani, Primăria Timișoara este un cuib feudal menit să îl slujească pe Nicolae Robu. Ne-o demonstrează prin adresa de mai jos chiar viceprimarul Dan Diaconu – născut și crescut în Timișoara – dar care-și trădează orașul natal pentru a-l sluji cu umilință pe ”zeul” estompat din Bocsig.

La propunerea ca Timișoara să își asume rolul de LIDER de PROIECT într-o aplicație transfrontalieră România – Ungaria împreună cu orașele Szeged, Mako și Arad, vicele Dan Diaconu zice că proiectul propus de noi… depășește sfera de competență a municipiului Timișoara …!

Nu – domnule viceprimar Dan Diaconu… proiectul nostru NU depășește sfera de competența a Timișoarei… El depășește sfera VOASTRĂ de competență – a incompetenților din PNL-ul cu care ați infestat instituția primăriei…!!!

Pe scurt, acum o lună le trimiteam primarilor Timișoarei următoarea adresă, prin care le descriam această OPORTUNITATE pentru Timișoara.

În lipsa unui răspuns din partea lor, acum o săptămână am scris acest articol ce descrie oportunitățile pierdute de Timișoara din cauza indiferenței primarilor Robu și Diaconu.

După o lună de zile am primit acest RĂSPUNS de la Dan Diaconu – viceprimarul Timișoarei, care din funcția umilă de valet personal al lui Nicolae Robu și, ocazional, țap ispășitor pentru eșecurile acestuia – ne zice așa:

  • proiectul pentru o autogară nouă la Timișoara, o legătură rapidă între Arad, Mako, Szeged și Aeroportul Traian Vuia și pistă de biciclete până la Szeged… depășește sfera de competență a municipiului Timișoara”…!
  • Primăria Timișoara ”va analiza opțiunea autobuzelor electrice când această tehnologie se va dovedi avantajoasă economic”…!
  • și că… să mergem cu propunerea la Consiliul Județean Timiș, să facă ei proiectul și, să-i invite parteneri…! 

Așadar, viceprimarul Dan Diaconu declară cu subiect și predicat că Primăria Timișoara și PNL-ul meritocrat conduse de șefu’ lui – Nicolae Robu, sunt populate de INCOMPETENȚI… și ne trimite la CJ Timiș și la PSD…!

Noi vom urma sfatul PNL-iștilor și vom prezenta proiectele de dezvoltare ale Timișoarei către PSD… pentru că PNL-ul e mult prea ocupat cu jefuit bugetul Timișoarei cu ”vaporette” inutile… ”minibuze” ilegale… ”Armonii” reșapate și fără garanție… ”semafoare inteligente” ce sufocă orașul și defrișări/asfaltări/betonări… toate ilegale, dar cu profit maxim pentru firmele prietene cu PNL-iștii Robu și Diaconu.

Le atrag însă public atenția primarilor Nicolae Robu și Dan Diaconu că Timișoara TREBUIE să fie LIDER în acest proiect din următoarelor motive:

1. Din totalul de 14 milioane de EUR finanțare pentru proiectul propus de noi, cea mai mare parte a investiției va fi în Timișoara adică exact în sfera voastră de incompetență.

2. Timișoara este singurul oraș din cele 4 ce are un Aeroport Internațional… și densitatea demografică cea mai mare din euro-regiune.

3. Timișoara este singurul oraș din cele 4 ce este deconectat de la rețeaua Euro-Velo, rețea la care CJ Timiș poate face demersurile pentru conectare, însa… conexiunea este în interesul  Timișoarei.

4. Să vă mai spun de Timișoara CCEU2021… care ar trebui să realizeze conexiuni și parteneriate în euro-regiune… Timișoara și nu CJ Timiș…!

5. Decizia dictată de Robu lui Diaconu nici măcar NU trebuia luată acum, ci abia în faza II-a, după pregătirea studiilor de fezabilitate, oportunitate și analiză tehnico-economică… studii pentru care programul România-Ungaria alocă 350.000 EUR – în avans…! Dacă primarii Timișoarei s-ar fi deranjat să ne asculte, cum au făcut primarii din Mako și Szeged, ar fi aflat toate astea și puteau lua o decizie inteligentă.

6. Să zici TU – primar de Secol XXI în ORAȘUL PREMIERELOR, că vei lua în considerare autobuzele electrice doar… ”când această tehnologie se va dovedi avantajoasă economic”… arată cât ești de IGNORANT și DEPĂȘIT de funcția de care abuzezi… d-lor Nicolae ROBU și Dan DIACONU.

Viceprimarul Imre FARKAS (UDMR) și Președintele CJ Timiș Sorin Grindeanu (PSD) au găsit RESURSE COMPETENTE care să coordoneze proiecte strategice în programul RO-HU.

Viceprimarul Imre FARKAS (UDMR) și-a exprimat de la prima întrevedere interesul și disponibilitatea pentru a susține și coordona acest proiect PENTRU TIMIȘOARA, la fel ca și primarii din Szeged și Mako.

La fel și noua conducere PSD a Consiliului Județean Timiș (la care ne trimite vicele Diaconu), atâta doar că CJT NU este eligibil pentru a coordona încă un proiect strategic, din simplu motiv că CJT este deja coordonator la un alt proiect strategic (PSD a găsit resurse competente în Timișoara).

Singură conducerea PNL… NU găsește resurse competente într-un centru UNIVERSITAR și INDUSTRIAL de vârf, ca Timișoara.

Aceeași conducere PNL a Primăriei Timișoara care de 4 ani NU a elaborat NICI MĂCAR UN SINGUR PROIECT major pentru oraș…!

Vă amintesc că PMT a fost exclusă din parteneriatul cu orașe din Germania și Ungaria în proiectul Horizon 2020 numit ”MITIKA” (un acronim ce-i unge la suflet pe timișoreni) și vă mai amintesc că absolut toate proiectele închipuite de ”specialiștii” primăriei au fost rejectate de ADR Vest… pentru încadrarea greșită în programele de finanțare…!.

În aceste condiții îl întrebăm pe viceprimarul Dan Diaconu… Cum îndrăzniți să refuzați un proiect ce vă este oferit pe tavă, împreună cu un parteneriat cum voi – primarii meritocrați ai PNL – NU ați reușit să încheiați cu absolut nimeni până acum, în peste 4 ani de șefie la primărie…?!?

Pentru primarul Nicolae Robu nu avem întrebări, pentru că ăsta trăiește oricum în lumea lui paralelă unde nu ajung decât ovațiile, aplauzele și pupăturile în fund.

Probabil că Dan Diaconu speră ca ”noua” achiziție a PNL Timiș – Alina Gorghiu – importată de la Tecuci, să aducă un suflu de competență în partidul lor de incompetenți…?!?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.