Telemedicina sau colaborarea la distanță cu un centru de asistență medicală secundară poate salva vieți și poate economisii sume importante, anunță specialiștii. Prin intermediul ei pot fi transmise și recepționate informații despre parametrii vitali ai pacientilor – EKG, imagini radiologice și de ecografie, iar costurile pentru sănătate vor fi mult diminuate.

O serie de soluții inovative au fost implementate în mai multe țări europene, iar România încearcă să preia aceste modele de bune practici. Printre acestea se regăsesc și metodele prin care pacienții să fie asistați la domiciliu.

“Scopul evenimentului este de a prezenta bune practici selectate din cadrul consorțiului, format din 14 membri din 9 țări europene. Sperăm să aducem la masa discuției experți medicali, care să înțeleagă importanța colaborării pentru că în final ar trebui să punem pe prim-plan pacientul, să găsim cai de colaborare și să stabilim câțiva pași pentru a implementa câteva din bunele practici văzute. Este un subiect important la nivel european, pentru că sunt probleme comune care ne afectează pe toți și să încercăm să găsim niște soluții. E foarte important să avem asemenea proiecte și sperăm ca și pe viitor să putem dezvolta altele”, spune Carina Sinca, managerul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Proiectul “Consortium for Assistive Solutions Adoption” a fost implementat de către Consiliul Județean Timiș. Valoarea acestuia este de peste 110.000 de euro.

DSCF0350 DSCF0352 DSCF0353 DSCF0356

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.