Călin Popescu Tăriceanu, președintele PLR, propune un armistițiu pe noul Cod Fiscal ultraliberal, acesta atrage atenția oamenilor politici din partid asupra importanței perioadei care urmează.

” Săptămânile acestea, în Parlament, va fi în dezbatere cea mai liberală reformă fiscală din 2004, de la introducerea cotei unice. Este un Cod Fiscal sprijinit 100% de toată suflarea liberală din ţară, de toţi cetăţenii liberali neînregimentaţi politic. Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri căruia i s-a pus funia la gât de oamenii care au fost în guvernările Boc şi Ungureanu şi care au devenit, mulţi dintre ei, colegi cu voi. Vă scriu pentru a vă cere să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Măcar noi, liberalii, să spunem: „bătălia politică se opreşte la Codul Fiscal!”. Vă cer să nu încercaţi să blocaţi noul Cod Fiscal, doar pentru că Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu vor să ajungă la putere cât mai rapid”, se arată în scrisoare.

PNL vine cu un program realizat pe genunchi

Senatorul Petru Ehegartner vine în sprijinul celor afirmate de Tăriceanu cu exemple concrete în ceea ce privesc propunerile aduse de PLR. În timp ce PNL susține plafonarea și în unele cazuri creșterea impozitelor pe muncă,  PLR propune reducerea contribuțiilor atât pentru angajat cât și pentru angajator, motivul este cât se poate de simplu: dacă vor crește impozitele automat salariile vor scădea.

Noul Cod Fiscal propune eliminarea impozitului pe dividende, măsura  foarte apreciată de reprezentanții mediului de afaceri în timp ce PNL susține un impozit pe dividende de 16%.

” Nu a fost uitat nici TVA-ul, în timp ce PLR propune  diminuarea constantă a acestuia PNL acuză că nu este sustenabilă măsura reducerii TVA de la 24% la 20%, însă propun în programul de guvernare scăderea la 19% de la 1 ianuarie 2016. De unde au găsit banii peste noapte? Deci un discurs duplicitar”, este de părere Petru Ehegartner.

Noul Cod Fiscal propus de PLR mai are în vedere scăderea accizelor, încurajează IMM-urile, introduce reglementarea principiului „in dubio contra fiscum” (în caz de dubiu cu privire la norma fiscală, interpretarea se face în favoarea contribuabilului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.