Peste trei sute de autovehicule abandonate pe străzile din Timisoara au fost sesizate de polițiștii locali în acest an. Proprietarii riscă amenzi usturătoare sau chiar să rămână fără mașini.

Astfel, de la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate 237 sesizări referitoare la 348 autovehicule. O mare parte, mai exact 121 de sesizări, au venit din partea cetățenilor, iar alte 116 situații au fost constatate de polițiștii locali.

Din cele 237 sesizări, aproximativ 200 privind situația a 300 de autovehicule au fost soluționate, iar 48 sunt în lucru în termenul de somație. Din totalul sesizărilor soluționate, 181 autovehicule au fost ridicate de proprietari în urma demersurilor efectuate de polițiștii locali în teren, 98 nu se încadrează la Legea 421/2002 care prevede că un autovehicul este considerat abandonat sau fără stăpân în cazul în care există indicii clare că acesta nu este folosit de cel puțin un an, iar 21 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public de către Societatea Drumuri Municipale.

Totodată, amenzile nu au ezitat să apară. Astfel că pănă acum au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare 13000 lei conform aceluiași act normativ și s-au emis 52 de dispoziții de declarare a abandonului sau de trecere a autovehiculelor în proprietatea administrației locale.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, instituția înregistrează aproape zilnic astfel de sesizări atât telefonic, cât și prin email.

 

abandonate1 abandonate2 abandonate3 abandonate5 abandonate6

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.