Odată cu astenia de toamnă, departamentul de Psihologie a Universității de Vest din Timișoara, împreună cu Departamentul de Științe Comportamentale a unei Universități din Suedia și Centrul de Medicină Integrativă a Universității Maryland din SUA lansează luna aceasta a doua rundă de selecție pentru programul de Psihoterapie Online a Depresiei.

Studiul își propune să dezvolte un tratament eficient pentru depresie și să obțină o imagine cât mai clară despre factorii care afectează eficiența tratamentului. Programe similare de intervenție au avut rezultate îmbucurătoare în Suedia și SUA.

Psihoterapia Online se adresează persoanelor care se simt singure, sunt depresive, trăiesc emoții de tristețe, melancolie, lipsă de speranță, vinovăție sau iritabilitate. Programul va putea fi accesat de la orice calculator conectat la internet. De această opțiune vor putea beneficia și românii rezidenți în alte țări.

Vor exista trei condiții experimentale. În condițiile de tratament activ veți avea de citit o serie de materiale și de efectuat o serie de exerciții, iar în condiția de control, va trebui să completați săptămânal un scurt chestionar care evaluează nivelul depresiei. Terapia va dura 9 săptămâni și va presupune o corespondență online între pacient și psiholog. Confidențialitatea este garantată de organizatori.

Majoritatea celor care au participat în prima rundă au înregistrat o scădere semnificativă a depresiei după ce au parcurs primele 6-7 module.

Românii care doresc să beneficieze de Programul PsiTOD și de ajutor de specialitate se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului www.iterapi.se/sites/psitod. Numărul de locuri este limitat, iar cei care vor fi selectați, vor avea acces gratuit la program.

Sursa foto: www.businessmagazin.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.