Se spune că puterea celor tineri stă în faptă, iar a celor bătrâni în chibzuință. Și asta au demonstrat-o trei mari organizații studențești din Timișoara: Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea Politehnica din Timişoara (COSPol), Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara (OSB) şi Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT).

Cu gândul de a îmbunătăți organizarea procesului electoral din 16 noiembrie din turul doi al alegerilor pentru Președintele României, acestea și-au exprimat nemulţumirea faţă de organizarea procesului electoral pentru alegerile prezidenţiale, desfășurate săptămâna trecură, atât în Timişoara, în secţiile adiacente Complexului Studenţesc, dar mai ales în diaspora.

Astfel, OSUT, OSB şi COSPol au reclamat faptul că modul de organizare al primului tur al alegerilor prezidenţiale a fost unul deficitar, iar studenţii din orașul de pe Bega au întâmpinat numeroase probleme la secţiile de vot din jurul Complexului Studenţesc: lipsa formularelor tipizate pentru declaraţiile pe proprie răspundere, lipsa autocolantelor, numărul insuficient de cabine de vot sau de membri ai comisiilor electorale care se ocupau de cei care votează pe liste suplimentare, toate acestea generând cozi interminabile.

Inadmisibil li s-a părut și modul în care s-a derulat procesul electoral în diaspora, unde numeroşi studenți, din cauza proastei mobilizări a Ministerului Afacerilor Externe, nu au reuşit să voteze, deşi au aşteptat mai multe ore în faţa secţiilor de votare.

Organizațiile fac un apel către instituţiile statului responsabile de organizarea alegerilor, să se responsabilizeze şi să asigure toate cele necesare, astfel încât pe 16 noiembrie să se poată beneficia de un proces electoral echitabil, în care toţi cetăţenii să îşi poată exprima fără probleme dreptul de a vota, atât în ţară, cât şi în diaspora.

„Într-un stat de drept, stat european, este inadmisibil ca cetăţenii să întâmpine piedici atunci când vor să îşi exercite dreptul fundamental de a vota. Nu vom tolera acest lucru şi somăm statul român să îşi facă treaba aşa cum trebuie. Este pentru prima oară după mulţi ani când tinerii se prezintă într-un număr foarte mare la vot şi ei nu trebuie descurajaţi să facă acest lucru”, a declarat Vlad D. Cherecheş, preşedinte OSUT.

Un mesaj plin de duh, a venit și din partea președintelui  Ligii AC, Corin Matiuț Cum s-au văzut alegerile în ochii studenților? Pline de incidente, cu urne închise înainte ca toată lumea să voteze, cu oameni care păzesc interesele de după alegeri și cu încă cinci ani fără nicio schimbare. Cu toate acestea am speranța că studenții au realizat necesitatea enormă de schimbare și se vor prezenta la vot într-un număr și mai mare, care sperăm ca de data aceasta să fie lipsit de incidente neplăcute”.

Sursa foto: mediafax.ro

5 COMENTARII

  1. IOHANNIS – “Nu doar ca nu imi doresc ruperea unor parti din Romania, eu imi doresc o Romanie puternica. Domnul Ponta minte incontinuu, ca vreau sa rup Ardealul sau sa tai pensiile. Ne-am obisnuit cu aceste minciuni, sper sa se termine.”

  2. Un politician care vorbește putin si fără subiect ca d-nu IOHANNIS, nu mias dori sa fie PREȘEDINTE…Are acum 6 case, si mai poate sa cumpere si 10 in plus, dar fără președenție..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.