strada refacuta - trotuar sub orice critica Timisoara

Inca trei strazi din Timisoara au fost inaugurate cu mare fast. Strada Ion Ghica, Grofsoreanu si bulevardul Brancoveanu au avut parte si ele de o reabilitare din partea Primariei. Ca de fiecare data, primarul Nicolae Robu i-a chemat pe jurnalisti sa prezinte la fata locului o parte din realizarile sale.

Prima oprire a fost pe strada Ion Ghica, pe care edilul-sef s-a plimbat si unde a laudat asfaltul proaspat turnat. Trotuarele l-au facut insa de ras, deoarece de multi ani n-au fost reparate,  iar iarba din fata caselor n-a fost taiata de ceva vreme. Si asta fie ca lipseste o mobilizare din partea reprezentantilor Primariei Timisoara si cei ai Politiei Locale, fie timisorenii nu acorda prea multa importanta strazii pe care locuiesc.

“Din ciclul ziua si inaugurarea, spre oftica unora, inauguram inca 3 strazi pe care am avut lucrari de reabilitare finalizate cu asternerea de covor asfaltic. Este vorba despre strada Ion Ghica, strada Grofsoreanu si strada Brancoveanu, o portiune. Au fost realizate si circa 90 de locuri de parcare, lungimea totala este de circa 850 de metri, iar valoarea lucrarilor de circa 500.000 de lei. Lucrarile au fost efectuate de Societatea de Drumuri Municipale din veniturile Primariei”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Cat despre trotuare, edilul-sef spune ca o alta firma se ocupa de ele si inca nu e gata licitatia pentru desemnarea unei noi firme, asadar se reabiliteaza doar cele care sunt in stare cat mai proasta.

Pe de alta parte, intrebat daca i se pare normal sa inauguram strazi cu asfalt ca-n palma si trotuare gaurite care n-au mai vazut picior de muncitor de ani buni, acesta a raspuns: “Da, pentru ca strazile sunt facute bine si trebuie sa aratam ce am reusit sa facem. Va veni si randul trotuarelor, insa acestea sunt in reabilitare la alte firme decat carosabilele, pentru ca e alt tip de lucrari, nu se necesita echipamente, utilaje si firmele care se ocupa de trotuare sunt de alta factura. De aceea nu se fac deodata. Noi avem 1.100 de strazi, am reusit sa reparam trotuarele pe peste 200 de strazi, dar pana la 1.100 mai este. Acum nu toate sunt in starea aceasta jalnica, dar aici sunt in stare proasta, le va veni randul. In fata casei, proprietarii trebuie sa-si amenajeze spatiul verde, unii dintre ei chiar se ingrijesc sa arate bine spatiul din fata casei lor, altii nu”.

Si pe bulevardul Brancoveanu a dat de timisoreni nemultumiti. Oamenii se plang de starea proasta a trotuarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.