Nicolae Robu Traian Stoia

La iniţiativa viceprimarului Traian Stoia, mai mulţi timişoreni, proprietari de clădiri istorice au fost somaţi ca în două săptămâni să înceapă demersurile pentru a repara faţadele imobilelor în care locuiesc. Primarul Nicolae Robu  spune că termenul este prea scurt, iar unii timişoreni s-au apucat de lucrări fără autorizaţie de teama amenzilor, astfel că a oprit transmiterea somaţiilor, dar proprietarii vor primii notificări.

Primarul Nicolae Robu a spus că nu a ştiut de somaţii şi că a intervenit în această problemă după ce a fost sesizat de timişoreni. „Timişoara are o arie protejată de monumente istorice care cuprinde peste 14.000 de clădiri. Nu toate aceste clădiri chiar au valoare de monument, dar ele sunt amplasate în vecinătatea unor clădiri cu valoare de monument şi prin urmare trebuie să aibe un regim special. Am declanşat o campanie prin care arătăm că purtăm de grijă oraşului în ansamblul său, dar şi o campanie mai ţintuită pe clădirile cu statut de monument. Am fost sesizat zilele trecute de către cetăţeni că au primit notificări că dacă nu îşi repară faţadele clădirilor în două săptămâni vor fi amendaţi. Eu nu am ştiut despre textul acelor notificări. În momentul în care mi-a fost adus la cunoştiinţă am sistat transmiterea notificărilor cu textul respectiv şi am cerut înlocuirea lui cu un altul mai potrivit”, a spus primarul Nicolae Robu.

Pentru moment primarul Nicolae Robu a oprit transmiterea somaţiilor şi a cerut schimbarea conţinutului. Demersurile pentru astfel de lucrări nu se pot realiza într-un termen atât de scurt. „Nu se va mai transmite nici o notificare fără să fiu informat. Se va stabili un termen de trei luni pentru depunerea documentaţiei în vederea obţinerii autorizaţiei de intervenţie şi apoi un termen de o lună pentru începerea intervenţiei efective din momentul eliberării autorizaţiei de către primărie. Aceste sunt termene realiste şi noi, primăria, ne angajăm să eliberăm cu celeritate autorizaţiile. Trebuie să avem în vedere că o autorizaţie presupune ca la dosar să existe o mulţime de avize, iar obţinerea lor durează un timp”, a mai spus Robu. Edilul şef a dat asigurări că proprietarii care au primit notificări nu vor fi amendaţi dacă nu se apucă de lucrări în două săptămâni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.