Senatorul PNL de Timiș, Ben-Oni Ardelean a atacat practicile din Coreea de Nord și a condamnat încălcarea flagrantă a drepturilor omului în această țară. Declarațiile au fost făcute în Senatul României la o acțiune organizată chiar de către senatorul neoprotestant de Timiș.

În cadrul celei celei de-a 11-a Adunări Generale a Coaliției Parlamentare Internaționale pentru Refugiații Nord-Coreeni și Drepturile Omului, având ca temă “Rolul organizațiilor internaționale în rezolvarea problemei drepturilor omului în Coreea de Nord”, senatorul de Timiș s-a dezlănțuit. “Ardelean a evocat încălcările frecvente ale drepturilor omului și libertăților fundamentale care și-au pus amprenta asupra României în anii comunismului, arătând că unele așa-zise « practici ale răului » au fost inspirate chiar de regimul nord-coreean”, se arată într-un comunicat PNL Timiș.

La eveniment au luat parte parlamentari din 16 state (Afganistan, Austria, Coreea de Sud, Croația, El Salvador, Filipine, Georgia, Germania, Japonia, Lituania, Maroc, Malta, Marea Britanie, Polonia, România) care au dezbătut problemele din Coreea de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.