Activitatea de colectare selectivă a deșeurilor provenite din echipamentele electrice și electronice continuă și în acest an.  Primăria Timișoara în colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec vor mai organiza și acțiuni de educație, informare și conștientizare a poplației în acest domeniu.

Astfel că, în luna martie vor fi organizate 2 acțiuni de colectare a deșeurilor electirce și electronice, sub deviza campaniei„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, după cum urmează:

  •   21 martie 2015  – partea de Nord a Municipiului Timişoara;
  •   28 martie  2015 – partea de Sud a Municipiului Timişoara;

Sâmbătă, 21 martie 2015, începând cu orele 10.00,va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timişorene situate la Nord faţă de Canalul Bega, iar în data de 28 martie 2015 la aceeaşi oră, va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timişorene situate la Sud faţă de Canalul Bega. Toţi locuitorii sunt aşteptaţi să depună aparatura electrică şi electronică veche sau defectă la  punctele  provizorii de colectare.

Activitatea de colectare DEEE se va derula în aceeaşi zi şi prin preluarea de la domiciliu, în cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numerele de telefon 0751 302.114 şi 0800.444.800, de luni până sâmbătă, între orele 9.00 – 18.00.

În fiecare zonă se vor organiza  puncte de colectare,  în locaţii  cunoscute locuitorilor  din fiecare cartier în parte, organizate în instituţiile de învăţământ. Colectarea se va realiza între orele 10.00 – 17.00, la fiecare punct de colectare urmând a fi organizat  un grup de voluntari care vor informa cetăţenii şi îi vor ajuta în preluarea aparaturii electrice şi electronice.

Toţi deponenţii vor putea participa la o tombolă cu premii şi vor avea şansa să câştige unul dintre cele 20 de premii constând în aparate electronice şi electrocasnice Candy, Tristar şi Skill: 2 frigidere, 2 cuptoare cu microunde, 2 aspiratoare, 6 cafetiere, 4 mixere şi 4 maşini de găurit.

Tombola şi premierea elevilor voluntari vor avea loc pe data de 30 martie 2015, ora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara.

Foto: faraoani.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.