Societatea pentru Copii si Parinti – SCOP Timisoara a fost infiintata in anul 1996 si are ca misiune cresterea calitatii vietii copilului, a femeii si a familiei. SCOP ofera servicii ce raspund nevoilor reale existente in societate si lupta pentru cresterea constientizarii comunitatii asupra problemelor sociale.
In acest sens, in urma cu 3 ani, SCOP a initiat un proiect pentru consolidarea anteprenoriatului social al femeilor vulnerabile. Obiectivul general al proiectului este eliminarea barierelor sociale si profesionale, care se ivesc in fata femeilor , victime ale abuzului domestic. Astfel, SCOP asigura participarea la cursuri de antreprenor si constituirea unor centre de sprijin, pentru a contribui la dezvoltarea unei afaceri pe cont propriu. Accesul la cursuri si la servicile de consiliere este gratuit si egal pentru toti beneficiarii proiectului. Pana in acest moment, societatea a eliberat peste 300 de certificate, in urma cursurilor de antreprenor. Implementarea proiectului va lua sfarsit anul acesta, in luna noiembrie.

Potrivit sta¬tisticilor Politiei Timis, din totalul femeilor care sunt victime ale unor acte de violenta domestica, doar jumatate depun plangere. Fapt confirmat si de numarul mic de cazuri raportate politistilor, acestia inregistrand in luna ianuarie a acestui an, doar 23 de cazuri de violenta in familie. In realitate, numarul victimelor este mult mai mare.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentArtificii si sampanie pe Dan Paltinisanu!
Articolul următorMunicipalitatea incurajeaza pedalatul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.