Municipalitatea a semnat, luni, un nou contract pentru reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene. Este vorba despre cel de-al patrulea contract semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională, în care  sunt vizate şase blocuri situate în Calea Şagului şi Bulevardul 16 Decembrie.

Potrivit primarului Nicolae Robu, în prezent este asigurată finanţarea pentru 26 de blocuri, cu 1.480 de apartamente. De această reabilitare termică a blocurilor beneficiază doar familiile cu venit mediu sub 350 de euro pe lună.

„La ora actuală avem semnate patru contracte, pentru tot atâtea proiecte cu finanţare europeană pentru reabilitarea unui total de 26 de blocuri, care cuprind 1.471 de apartamente. Valoarea totală a acestor contracte de finanţare este de 27,3 milioane lei, 6,2 milioane euro. Ne-a mai rămas un singur proiect care încă nu a ajuns la aprobare, care cuprinde un număr mare de blocuri. Prin cele cinci proiecte pe care le-am elaborat sunt convins că vom ajunge să accedem la peste 10 milioane de euro”, susține primarul Nicolae Robu.

Valoarea contractului este de aproximativ 2 milioane de euro.

1 COMENTARIU

  1. Sunt interesata daca stie cineva daca demontarea si remontarea unitatilor exterioare de aer conditionat montate in prealabil pe fatada este in sarcina constructorului. Acesta le-a demontata si acum suntem in situatia de a le remonta pe banii nosytrii. Mai mult de atat, dupa anvelopare, din cauza ca s-a marit grosimea peretelui nu mai este posibila montarea pe suportii initiali, acestia trebuind sa fie schimbati cu unii mai mari ca sa permita montarea unitatilor de AC exterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.