Asociația non-profit de Urologie „Prof. Dr. Petru Dragan”, împreună cu medicii din cadrul Clinicii de Urologie de la Spitalului Judeţean din Timişoara, va demara o nouă campanie de conştientizare a populaţiei şi depistare precoce a cancerului de prostată, în cadrul „Săptămânei sănătății prostatei”.

Campania se va desfășura în perioada 23-27 februarie 2015 și va fi o acţiune voluntară a medicilor din cadrul Clinicii de Urologie, care vor lucra în afara orelor de program, folosind materiale sanitare cumpărate din banii primiți ca donație de la mai multe firme. Scopul principal fiind  informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă, cancerul de prostată şi încurajarea unui comportament proactiv.

Acţiunea se adresează bărbaţilor cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate. Astfel, în perioada 9 -25 februarie 2015, la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo, se vor efectua analizele de PSA (analize specifice pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostata), costul fiind acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetele de urologie din policlinici. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, în perioada 23-27 februarie 2015, după o programare telefonică, la numărul de telefon înscris pe voucher. Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional.

Programul detaliat va fi disponibil în perioada premergătoare evenimentului, la cabinetul de urologie din policlinica Spitalului Judeţean şi la medicii de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.