Nouă dosare penale au fost întocmite de polițiștii locali în acest an, proprietarilor de clădiri istorice care au încălcat legea patrimoniului. Printre cei anchetați se află şi o familie de romi care au demolat un perete de susţinere al clădirii.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, majoritatea acestor lucrări au fost efectuate fără autorizație de construcție.

„Pe strada Cuvin nr.6 s-a constatat executarea de lucrări neautorizate, dărâmarea unor ziduri interioare de rezistență. În această clădire se află doi proprietari. Sunt lucrări care s-au făcut cu foițe de aur. Înăuntru e totul terminat, lipsesc doar niște ziduri de susținere, s-au construit altele care transformă o camera mai mare în bucătărie, baie și o cameră mai mică adusă la suprafață. S-au făcut demersurile, proprietarii au dosar penal”, spune viceprimarul Traian Stoia.

Edilul mai spune că alte dosare penale s-au întocmit proprietarilor de clădiri situate pe străzile Alexandru Odobescu, Vasile Goldiș, Piatra Craiului și multe altele.

„Echipa formată din trei polițiști locali au întocmit 419 somații, 108 înștiințări către Direcția Patrimoniu, înștiințări cu referire la clădiri în care Primăria Timișoara avea calitate de proprietar pe toată clădirea sau pe un număr de apartamente. S-au întocmit 38 de procese verbale de contravenție și 9 nouă documentații privind sesizarea organelor de urmărire penală. Imobilele pentru care s-au depus plângeri penale sunt Alexandru Odobescu nr.40, General Bertol nr.1, Miron Cristea nr. 11, Proclamația de la Timișoara nr.7, Vasile Goldiș nr.7, N. Lenau nr.10, Piatra Craiului nr.3, L. Van Bethoveen nr.1 și Moise Nicoară nr.30”, adaugă viceprimarul.

Oamenii legii continuă să aplice sancțiuni celor care nu respecta legea monumentelor istorice și construiesc fără autorizație.

 

Cuvin (1) Cuvin (4) Cuvin (5) Cuvin (9) Cuvin (11) Cuvin (12)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.