Dascăli, atenție mare! Organizarea de concursuri cu taxă de participare a fost interzisă, în şcoli. Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor școlare decizia. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Timiş, diplomele obținute de cei care organizează concursuri cu taxă nu vor fi luate în considerare.

“Nu avem voie să operăm cu niciun fel de sume de bani. Sancţiunile vor fi foarte severe. Interzicem şi organizarea de concursuri pe bani, orice formă de concurs care înseamnă strângerea unor fonduri nu se poate desfăşura în şcoală. Diplomele care provin din aceste concursuri nu vor fi luate în considerare la o evaluare ulterioară a cadrelor didactice, nu vom accepta să fie punctaţi colegii noştri, nu concursuri pe bani. Orice formă de concurs care înseamnă colectare de bani, nu în şcoli, nu în incinta unităţilor de învăţământ”, spune Aura Danielescu, inspector general în cadrul ISJ Timiș.

 Totodată, reprezentanţii Inspectoratului Școlar Timiş reamintesc că este interzisă orice colectare de bani de la părinţi. Sancţiunile care se pot aplica sunt cele din regulamentul fiecărei şcoli. Se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea faptei, anunță Aura Danielescu. 

4 COMENTARII

  1. eu ma refer la stire, la cei ce iau decizii in locul altora, nu la profesori !
    habar nu aveti ce sta in spatele unui dascal ! vi se vand numai povesti prin media ! vi se vand numai idiotenii prin media…; incercati sa fiti dascali cateva luni si-apoi sa aveti „pareri”.
    Nu poti sa strangi 5 lei pt un manual, o culegere, un concurs, dar copilul vrea si are nevoie … cat de cretini pot fi !?!? Sa nu poti la toti copii sa le iei aceleasi materiale la desen / alte materii, ca sa iasa mai ieftin sau mai bine… halal lume !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.