Salonul Internațional de Carte Bookfest se deschide joi, la Timișoara. Evenimentul aduce peste 20.000 de volume. Cea de-a treia ediţie a Salonului de Carte va avea loc până pe 30 martie la Centrul Regional de Afaceri. Accesul publicul este gratuit.

Pe 28 martie, istoricul Larry Watts revine la Timişoara pentru a-şi prezenta ultimul volum – “Aliaţi incompatibili”, iar în utima zi a evenimtului Adriana Babeți lansează volumul “Amazoanele.O poveste”, care a primit titlul de Cartea Anului 2013 din partea revistei România Literară, publicaţie a Uniunii Scriitorilor din România.

Universitatea de Vest din Timişoara, prin editura sa, va fi prezentă în cadrul Bookfest 2014 cu titluri speciale și dezbateri susținute de reprezentanți de marcă ai mediului academic.

Astfel, pe parcursul celor patru zile ale târgului de carte, vor lansa volume Dan Negrescu, Adrian Bodnaru, Georgiana Lungu Badea și Virgil Birou. De asemenea, se vor susține dezbateri pe teme precum: Există o politică externă comună a Uniunii Europene?; Patrimoniul cultural: Studiu de caz – Cimitirele rurale din Banat; Scriitorii și cărților lor; Conceptul de națiune la români și unguri.

“Producția de carte a Universității și dezbaterile în care se implică sunt un important indicator pentru poziția înaltă pe care instituția o deține în comunitate. Ne mândrim cu studenții noștri, cu resursele umane de care Universitatea dispune și investim mereu în susținerea lor”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Tot în cadrul Bookfest va fi deschisă o expoziţiei cu cele mai frumoase cărţi din România.

Evenimentul, care se va desfășura sub egida Federației Editorilor din România, este organizat împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.