inaugurare consulat italian

Cu ocazia vizitei la Timișoara a Excelenței Sale, Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la București, ieri, 20 noiembrie, a fost inaugurat noul sediu temporar al Consulatului Onorific al Italiei la Timișoara.

În urmă cu aproximativ un an datorită agravării situației economice din Italia s-a trecut la măsuri drastice, fiind închise aproximativ 20 de consulate, din întreaga lume.

Timișoara reprezintă o zonă de importanță strategică datorită numărului mare de cetățeni italieni care au pornit afaceri în orașul nostru. De asemenea, este vitală prezența unui consulat italian pentru întărirea relațiilor cu administrația publică locală și pentru gestionarea corespunzătoare a cooperării cu comunitatea italiană.

“ A fost un drum mai greu până am reușit să dăm drumul acestei locații, sper să fie de bun augur, ca să pot să fac ceea ce am promis și anume să dau un sprijin societății italiene prezente aici și să aduc un plus în relația dintre cele două naționalități atât de asemănătoare și atât de apropiate din toate punctele de vedere”, a precizat Silviu Lugojan, consulul onorific al Italiei la Timișoara.

“Va fi un mediator între comunitatea italiană și autorități pentru că în acest moment este nevoie de cineva care să transmită problemele comunității italiene către autorități și mai departe autoritățile să transmită către comunitatea italiană diferite mesaje. Existența unui consul onorific va îmbunătăți această comunicare și va veni atât în sprijinul comunității italiene cât și a autorităților locale”, precizează prefectul Timișoarei, Eugen Dogariu.

Adresa consulatului: Calea Timisoarei nr.66 ap.3, Giroc, Timis

2 COMENTARII

  1. Va salut dl-e Gilberto Tiveron sunteti ,tot mai implicat prin CENTRUL ECONOMIC ITALIA N in ceea ce faceti la Timisoara si pentru mediul de afaceri si investitii in ROMANIA! FELICITARI pentru redeschiderea CONSULATULUI ONORIFIC continuator al vechilor bune traditii intre reprezentantii celor doua tari surori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.