Devenită o tradiţie, data de 29 ianuarie, reprezintă pentru Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara o zi importantă prin găzduirea ceremoniei de  deschidere a noului an de pregătire, 2016-2017.

La evenimentul desfăşurat la sediul unităţii,  a participat întregul personal, reprezentanţi ai I.P.J. Timiş, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş şi Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Parchetul Militar, colaboratori şi alţi invitaţi.

În alocuţiunile susţinute a fost subliniată importanţa deosebită a calităţii resursei umane în instituţia Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, instituţie  care contribuie la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.

Tot cu această ocazie, au fost prezentate şi aspecte care privesc faptele de corupţie la nivelul personalului M.A.I. Un fapt îmbucurător în ceea ce priveşte personalul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, este acela că nici un cadru militar din unitate nu a fost implicat în fapte asimilate celor de corupţie.

Un alt aspect prezentat în cadrul acestei activităţi a fost respectarea drepturilor omului în cadrul misiunilor desfăşurate de către jandarmii timişoreni. Referitor la acest aspect, jandarmii grupării nu au fost implicaţi în acţiuni care să pună în pericol respectarea drepturilor cetăţeneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.