Câștigă o tablă interactivă pentru școala ta! Au început înscrierile pentru concursul naţional de colectat deşeuri, „Şcoala 0 Waste” 2014. Este vorba despre un concurs național, destinat școlilor și elevilor din clasele I-VIII.

Perioada de desfășurare a competiției este 22 aprilie – 30 mai. Premiile puse în concurs sunt de peste 60.000 lei. Potrivit inițiatorilor proiectului, datorită succesului înregistrat în ediţia anterioară,  când s-au înscris peste 6.000 de elevi din Timiş, competiţia s-a extins la nivel naţional.

„În România numărul școlilor care oferă programe de educație ecologică sau au programe extensive și permanente de colectare a materialelor reciclabile este extrem de mic. Motivarea și motivația elevilor și a profesorilor de a participa și de a iniția astfel de programe este foarte redusă. Introducând competiția în procesul de educație ecologică, Ecostuff Romania încearcă să aducă motivația participării în special în rândul celor care altfel nu răspund mesajelor de protecție a mediului. Concursul  de educație ecologică și colectare selectivă dă posibilitatea elevilor și școlilor din România să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs și în același timp să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării. Prin intermediul acestui concurs vom susține și întări obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, avand in vedere adoptarea prin lege a obligativității colectării selective”, spune Radu Rusu, coordonatorul campaniei.

Elevii din clasele I-VIII se pot înscrie până pe 21 martie, pe site-ul ecostuff.ro sau pe pagina de facebook şcoala 0 waste. Şcoala care va aduna cele mai multe deşeuri va fi premiată cu o tablă interactivă, cu calculator şi videoproiector, anunță inițiatorii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.