drum provizoriu michelangelo

Studii de fezabilitate (SF) și proiecte tehnice (PT) deja finalizate sau aflate în lucru, „fără număr”,  la Timișoara.

Ieri, primarul a prezentat o serie de obiective pentru care va încerca să atragă fonduri europene pe exercițiul programatic 2014-2020. O parte din aceste obiective, autoritățile sunt dispuse să le finanțeze din venituri proprii, pentru ca ele să poată intra cât mai repede în lucru.

De exemplu, pentru realizarea subpasajului Piața Victoriei și pentru reorganizarea circulației pe inelul 1, există deja SF și PT. Acest obiectiv cuprinde și realizarea unei parcări subterane de la Modex și până la Banca Națională, cu circa 700 locuri.

Proiectul pentru podul Eroilor și Ștefan cel Mare este lansat și el.

Bulevardul Sudului se va extinde, iar calea Martirilor, strada Godeanu și Constantin Mareșal Prezan, se vor lărgi la patru benzi. Un alt obiectiv este modernizarea tronsonului de la calea Torontalului, până la calea Aradului.

Mai există un proiect tehnic pentru zona de locuințe din calea Buziașului și a complexului studențesc etc.

„Noi le avem în vedere, nu am vorbit despre multele dintre ele, pentru că este nevoie de timp până când ajung în faza de execuție. Dar lumea trebuie să știe că nu sut proiecte uitate și că la toate se lucrează, fiind în diverse stadii”, a precizat Nicolae Robu.

După ședința de consiliu de vineri, când se va rectifica bugetul, va fi mai vizibil câți bani de la secțiunea de dezvoltare vor merge spre secțiunea de funcționare. Bani care vor fi folosiți la reabilitatea și repararea străzilor, carosabilelor și trotuarelor.

”S-a putut vedea că am dus o adevărată campanie de reparare a drumurilor și a carosabilelor din oraș, și vrem să continuăm această campanie, astfel încât să beneficiem de drumuri foarte bune în tot orașul. Am făcut progrese uriașe, dar orașul nostru are 1100 de străzi și chiar dacă noi am reușit să punem la punct vreo 300, încă mai e mult de lucru”, a mai spus edilul.

Pentru eficientizarea energetică a blocurilor, până la ora actuală s-au efectuat un total de 53 de studii și proiecte tehnice cu detalii de execuție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.