Prima şedinţă a Alianţei Creştin Liberale Timiş, formate din PNL şi PDL, a avut loc joi seara. Tot joi s-au stabilit şi prevederile  care vor fi puse în practică în următoarea perioadă.

Birourile judeţene PNL şi PDL au convenit anumite prevederi pe care să le pună în practică în următoarea perioadă. Este vorba de ”mobilizarea organizațiilor din fiecare unitate administrativ-teritorială, în vederea realizării majorităților în Consiliile Locale, între consilierii PNL şi PDL reuniţi şi atragere altor partide, înafară de PSD; în funcție de noile majorități constituite, se va analiza posibilitatea alegerii de viceprimari de la PDL sau PNL, în cazul unităților administrativ-teritoriale în care viceprimarii în funcție sunt ai altor partide; în unitățile administrativ-teritoriale în care viceprimarul, este de la PNL respectiv PDL, nu se va opera schimbarea acestuia; elaborarea unei strategii comune între cele două partide în vederea organizării Campaniei electorale pentru alegerile Prezidențiale, pregătirea celor două filiale județene în vederea realizării efective a fuziunii”.

Conform co-preşedintelui ACR, Nicolae Robu, majoritatea în Consiliul Local Timişoara este afirmată deja, iar despre schimbare viceprimarului Traian Stoia, nu a vrut să spună prea multe. „Nu am spus asta, dar o majoritate în Consiliul Local există deja, ea s-a afirmat la şedinţa trecută şi se va afirma şi astăzi. Există o majoritate formată din consilierii locali aleşi din partea PNL, PDL şi PP-DD. Şi a consilierului local Adrian Orza din partea PNŢCD. Am spus că vom schimba viceprimarii acolo şi atunci când vom considera că este cazul. Nu va fi un obiectiv în sine să schimbăm viceprimarii”, a spus co-preşedintele ACR, Nicolae Robu. Constantin Ostaficiuc, co-preşedinte ACR Timiş, susţine că scopul alianţei nu este acela de a schimba viceprimari. „Nu dorim să influenţăm în mod decisiv actul administrativ al unităţiilor administrativ-teritoriale. Deci principalul scop este construirea acestei forţe de dreapta şi nu funcţiile”, a spus Ostaficiuc.

Co-preşedinţii ACL Timiş, Nicolae Robu şi Constantin Ostaficiuc, au salutat alăturarea Forţei Civice în alianţă şi spun că mai aşteaptă să li se alăture şi alţii. „Rămâne ca PNŢCD să îşi rezolve problemele interne. Sunt binevenţi pe partea dreaptă”, a spus copreşedintele ACR Timiş, Constantin Ostaficiuc. copreşedintele ACR, Nicolae Robu, spune că aşteaptă ca PNŢCD Timiş să îşi revizuiască poziţia si să se îndepărteze de PSD.„Aşteptăm ca şi conducerea judeţeană a PNŢCD să îşi revizuiască poziţia, să se îndepărteze de PSD cu care cred eu că a semnat în mod pripit şi conjunctural acel protocol de semnare şi susţinere. Cred că îşi vor da seama şi liderii PNŢCD Timiş că au greşit atunci şi este cazul să îşi corecteze acea greşeală venind înspre acestă nouă forţă politică”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.