Vasile Dancu, Liviu Dragnea si academicianul Ioan Paun Otiman au fost prezenti, vineri, la o dezbatere publica, privind regionalizarea si descentralizarea. Evenimentul a avut loc la Consiliul Judetean Timis, cu participarea a zeci de parlamentari, primari si presedinti de consilii judetene din regiunea de vest a tarii. Astfel de dezbateri publice, au avut loc si in alte doua orase ale tarii, urmand ca in zilele urmatoare, alte 5 , care au sanse sa devina capitale de euroregiune, sa fie gazdele acestor dezbateri.
Conform unor sondaje efectuate in regiunea de vest, Timisoara are cele mai mari sanse sa devina capitala euroregionala, deoarece in optiunile respondentilor are peste 60 la suta sanse de castig. Acest fapt a fost recunoscut chiar si de primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Vicepremierul Liviu Dragnea dupa ce a partipat la dezbaterile publice, cu edilii zonei de vest a avut si o intrevedere cu jurnalistii, in cadrul careia a afirmat, faptul ca aeroportul Timisoarei va fi in subordinea Consiliului Judetean, nu a Ministerului Transporturilor.

Un alt lucru important mentionat de catre vicepremierul Liviu Dragnea este faptul ca judetele, in urma regionalizarii, nu vor fi desfiintate, urmand sa existe in continuare si consilii judetene. Pentru ca noua organizare administrativa sa fie realizata, trebuie mai intai notiunea de regiune sa fie inclusa in Constitutie.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentPP-DD – noi propuneri de proiecte in Parlament !
Articolul următorSe poarta candidatii unici la presedintia partidelor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.